Liverpooli keskkaitsja Ragnar Klavan.Foto: ADRIAN DENNIS
Jalgpall
18. jaanuar 2017, 13:30

Liverpool otsustas FIFAt mitte provotseerida, mis tähendab ilmselt Klavanile kohta alg11-s (3)

Liverpooli jalgpalliklubi otsustas mitte provotseerida rahvusvahelist jalgpalliliitu (FIFA) ning ei saada tänases Inglismaa karikasarja kolmanda ringi kordusmängus Plymouth Argyle'i vastu platsile keskkaitsjat Joel Matipi.

See omakorda tähendab ajalehe Daily Mail andmetel, et eeldatavasti moodustavad Liverpooli keskkaitsepaari Ragnar Klavan ja 19aastane Joe Gomez, sest sarnaselt Matipile ei sõitnud Lõuna-Inglismaale ka horvaat Dejan Lovren. Poolteist nädalat tagasi kodus tegi Liverpool tugevuselt neljandas liigas mängiva Plymouthiga 0:0 viigi, täna tuleb teha vigade parandus.

Matipi esindusõiguse üle käib vaidlus. Kamerun kutsus ta Aafrika meistrivõistlusteks koondisesse, ent mängija märkis, et ta on juba 2015 sügisel rahvusmeeskonna esindamisest loobunud. FIFA reeglid võimaldavad koondisekutsest keeldunud mängijale koondisekogunemise ajaks võistluskeelu määrata ja Kamerun leiab, et see Matipile kehtib.

Liverpool on risti vastupidisel arvamusel ja palus selle kohta FIFAl juba nädalavahetusel Manchester Unitediga peetud kõrgliigamatši eel antud küsimuses seisukoha võtta. FIFA vastas kantseliitlikult, mitte sisuliselt. Mangumise peale on lubatud vastust reedeks. Aga võib juhtuda, et küsimus antakse arutada distsiplinaarkomisjonile, mis tähendaks veel kuni 10päevast viivitust.

Liverpool kaalus ajalehe Daily Telegraph andmetel FIFA provotseerimist ja Matipi täna platsile saatmist. See tähendanuks riskimist trahvi ja/või karikasarjast eemaldamisega ning väidetavalt oli Liverpool nõus "õnne proovima", aga lõpuks otsustati siiski teisiti. Täna hommikul lendas Liverpooli meeskond Lõuna-Inglismaale ilma Matipita.

Lisaks Klavanile on kogenumatest tegijatest kaasa võetud Philippe Coutinho, Daniel Sturridge, Lucas Leiva ja Alberto Moreno. Kohtumine Plymouthi kodustaadionil Home Parkil algab Eesti aja järgi kell 21.45, otseülekande teeb Viasat Sport Baltic.