Sven Kaldre palliga. Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
19. jaanuar 2017, 21:14

AIAI! Rapla sai Balti liiga peksupoistelt lisaajal lüüa, TTÜ pääses hullemast

Täna oli Balti liigas võistlustules kaks Eesti meeskonda, kui Rapla ning TTÜ võõrustasid koduväljakul vastavalt Barsyt ja Borifseni. 

Hooaja esimese poole koduväljakul kaotusteta läbinud Rapla pidi alla neelama teise järjestikuse mõru pilli, kui tuli vastu võtta 84:86 lisaaja kaotus. Enne seda nädalat Balti liigas võiduta olnud Kasahstani meeskond sai vaid mõne päevaga kaks skalpi, kui teisipäeval saadi napilt jagu ka Pärnust. 

Rapla poolelt oli täna resultatiivseim Sven Kaldre, kes tõi 19 silma. Üle 41 minuti väljakul rassinud Thomas van der Marsi kontosse kogunes 17 punkti ning 15 lauapalli. Külaliste poolelt tegi nii nagu üleeilegi enim pahandust tagamees Trevin Parks, kelle kontosse kogunes 18 silma. 

Rapla jaoks on sellega põhiturniir lõppenud, kui lõppsaldoks jäi kaheksa võitu ja neli kaotust. Seda, kas A-alagrupis saadakse teine või kolmas koht, sõltub Nevezise ja Jurmala vahelisest kohtumisest tuleval nädalal. 

Samal ajal peetud mängus sai TTÜ mõnetiste raskustega 108:97 jagu valgevenelaste Borifsenist. Pärast viigiga lõppenud avapoolaega pani ülikoolimeeskond enda paremuse maksma kolmanda veerandiga, mis võideti 34:23. 

Üleplatsimehena tõi Joonas Järveläinen 26 punkti. Korraliku partii tegi ka TTÜ ainuke leegionär Nikola Vujovic, kes lisaks 19 silmale hankis ka 14 lauapalli. Seitsme mehega mänginud külalistele tõid võrdselt 21 punkti Vytautas Kamarunas ja Yauheni Ivanou. 

TTÜ-l jääb põhiturniiril mängida veel üks kohtumine, kui tuleval kolmapäeval minnakse vastamisi Ogrega. See kohtumine paneb ka paika kumb jääb B-alagrupis vastavalt neljandaks ja viiendaks. Viimasel kohal paiknev Borifsen pole võiduarvet avada suutnud.