KURAMUS! Kuuekordne Austraalia lahtiste võitja Novak Djokovic langes hooaja esimesel Suure Slämmi turniiril viimati nii vara konkurentsist 2006. aastal, kui kaotas avaringis Paul Goldsteinile.Foto: ISSEI KATO
Tennis
20. jaanuar 2017, 04:00

Djokovici kaotus maailma 117. reketile - statistiliselt fenomenaalne!

Novak Djokovici (ATP 2.) eilsel kaotusel tennise Suure Slämmi turniiril Austraalias Usbekistani esindajale Denis Istominile (ATP 117.) on nagu heal lapsel mitu nime. Samas pole serblane esimene tennise suurkuju, kes maakera kuklapoole põrgukuumuses alistunult vastasega kätt on surunud.

29aastane serblane jäi teises ringis Venemaal sündinud Istominile ligi viietunnises lahingus alla 6:7, 7:5, 6:2, 6:7, 4:6. Viimati langes Austraalias tiitlikaitsja nõnda vara konkurentsist 1997. aastal, mil Boris Becker kaotas avaringis.

"Mul on Novakist kahju. Mängisin nii hästi, et üllatasin ennastki," sõnas Istomin matšijärgselt. "Võtan Denisi ees mütsi maha: ausalt öeldes ei andnud ta mulle isegi võimalust ja vääris võitu," oli Djokovic kurb.

Õhtuleht sukeldus statistikasse ning avastas, et lisaks serblasele on viimasest 36 Suure Slämmi turniirist suisa 31 võitnud nelikust – Rafael Nadal, Roger Federer, Andy Murray ja Djokovic – viimase kolme aasta jooksul üllatuskaotusi teeninud teisedki.

Nadali teine kaotus Suure Slämmi turniiri avaringis

Mullu Austraalia lahtiseid maailma viienda reketina alustanud Nadali turniir kestis täpselt 4:41. Hispaanlane kaotas viies setis edetabelis 45. kohta hoidnud kaasmaalasele Fernando Verdascole.

Tegemist polnud Nadali ja Verdasco esimese suure lahinguga. 2009. aasta nelja parema hulgas läks võitja selgitamiseks taas vaja viit setti, kuid tookord saatis hoopis saviliivaväljakute kuningas Verdasco kotte pakkima. Finaalis alistas hispaanlane Federeri.

Varem oli Nadal Suure Slämmi turniiri avaringis langenud vaid Steve Darcis’ käe läbi 2013. aastal Wimbledonis. Belglane oli Londonis asetamata ning alles maailma 135. reket.

Edetabeli 46. number lõpetas Federeri vägeva seeria

Tunamulluse Austraalia lahtiste eel oli Federer maakera kuklapoolel vähemalt poolfinaali jõudnud 11 järjestikusel aastal, kuniks Andreas Seppi kolmandas ringis šveitslast neljas setis võitis.

Tegemist oli duo 11. omavahelise duelliga ning Seppi alistas Federeri alles esimest korda. Järgmises ringis kaotas itaallane aga kodupubliku suurele lemmikule Nick Kyrgiosile.