Dakari ralli Malle-moto klassi võitja Toomas Triisa.Foto: Martin Ahven
Auto-Moto uudised
20. jaanuar 2017, 04:00

Vägev vastuvõtt Tallinnas lummas Dakari ralli võitnud Toomas Triisat

Eile õhtul jõudis kodumaale tagasi laupäeval Dakari rallil Malle-Moto klassis esikoha saavutanud Toomas Triisa. Lennujaamas korraldatud vägev vastuvõtt mõjus mootorratturi jaoks lummavalt.

"Dakari finišisse jõuda on üks tunne, aga see, mis siin ees ootas, oli uskumatu," sõnas Triisa. "Omast arust käisid lihtsalt korraks rallil ära, aga tuled tagasi ja näed, et nii paljudele läks korda. Väga hea meel!"

34aastane Triisa kinnitas, et just esikoha nimel ta karmi katsumuse ette võttiski: "Selle eesmärgiga ma läksin ja see oli ka põhjus, miks Malle-Moto klass sai valitud. Tavaklassi olime juba korra ära teinud, nüüd oli väljakutse uus. Tahtsin end veel ühe korra testida. Proovida, kuidas õnnestub tulemuse peale sõitmine. Malle-Moto klass tundus hea võimalus. See oli õige valik."

Raskeid hetki oli Dakari ralli jooksul palju, kuid kõige rohkem segasid Triisat uneprobleemid. "Tahtsid lihtsalt jääda magama aga... Kui meil oli viimane päev, 700 kilomeetrit lihtsalt koju tulla, siis peatusime selle aja jooksul oma 10-15 korda kindlasti kinni. Just selleks, et lihtsalt silmad lahti hoida – ostsime kümme Red Bulli ja kohvi aga mitte midagi ei mõjunud. Lõpuks saime kohalike käest jääkülma vett, millega end üleval hoida."

Unetus polnud aga ainuke mure. "Ühel hetkel on 45 kraadi sooja, järgmisel termomeeter nullis – sajab rahet ja lund. Ise oled läbimärg ja tuleb veel kiiresti sõita ka. See kõik kokku ongi Dakari ralli."

Seda, kas Triisat veel Dakari rallil näeb, mees eile välja öelda ei söandanud. "Ära iial ütle iial," sõnas motomees kavalalt. "Vaatame, mis aeg toob – hetkel ei oska öelda, ei üht ega teist. Kõigepealt tahaks võib-olla ära proovida selle vana Aafrika mandril toimuva ralli. Teeks ka selle ära – uued seiklused on mind alati inspireerinud ja töötahte taas üles ajanud. Teeme vahepeal midagi muud ja siis ehk jälle!"