Olukord avariipaigas paar minutit pärast õnnetust.Foto: Ekraanitõmmis
WRC
20. jaanuar 2017, 00:15

VIDEO | Õudne! Monte Carlo ralli avaetapil hukkus keelutsoonis viibinud pealtvaataja (8)

Autoralli 2017. aasta MM-sari algas traagiliselt, sest Monte Carlo ralli esimesel kiiruskatsel hukkus inimene, kes jäi ette juhitavuse kaotanud uusmeremaalase Hayden Paddoni autole.

Umbes kilomeeter enne esimese kiiruskatse finišit kaotas Paddoni auto vasakkurvis jäiste olude tõttu juhitavuse, libises vastu kaljuseina, tõusis kokkupõrkest õhku ja jäi siis külili lebama. Kui Paddon ja kaardilugeja John Kennard tõsisemalt kannatada ei saanud, siis keelutsoonis (ja väliskurvis) viibinud pealtvaataja hukkus.

Õnnetus nägi oma silmaga rallil pealtvaatajana viibiv Belgia autosportlane Romain Degeer, kes kirjeldas juhtunud portaalile dhnet.be järgnevalt:

"Nägime, et ta oli asetanud Go Pro kaamera tee äärde ja roninud ise meetri võrra kõrgemale kaljuseinale. Karjusime talle, et ta sealt ära läheks. Eeldasime, et kahe auto (esimesena startinud Sebastian Ogier ja Thierry Neuville - toim) järel saab ta halvast kohavalikust aru...

Kui Paddon saabus, kaotas ta jäitel juhitavuse ja põrkas vastu kaljuseina. Mees jäi auto ja seina vahele, lendas siis ülespoole ja kukkus pea ees teele. Pealtvaatajana kohapeal viibinud tuletõrjuja proovis talle südamemassaaži teha. Umbes minuti jagu oli pulssi tunda, siis enam mitte.

Abi saabumine võttis uskumatult kaua aega. Olime umbes ühe miili kaugusel kiiruskatse finišist, aga kiirabi asus teele katse algusest, sest ilmselt ei tahetud turvakaalutlustel autot vastassuunas teele saata. Ootasime kiirabiautot enam kui 20 minutit.

Mees oli ammu surnud, aga tuletõrjuja ütles, et peab südamemassaažiga arstide saabumiseni jätkama. Rääkisime Paddoni kaardilugeja John Kennardiga, kes oli kurbusest murtud."

Esimene kiiruskatse katkestati ja siis tühistati. Veidi pärast teise kiiruskatse lõppu avaldasid korraldajad ametliku teate, kus kinnitasid traagilist sündmust.

"Pealtvaataja transporditi sündmuskohalt helikopteriga Nice'i haiglasse. Vaatamata meditsiinipersonali parimatele püüdlustele kannatanu kahjuks suri. Õnnetuse osas on alustatud uurimist ning kõik osapooled aitavad ametivõime igakülgselt," seisis teates.

Uus-Meremaa ekipaaž Hayden Paddon - John Kennard (Hyundai) Monte Carlo ralli stardis. (YANN COATSALIOU)
Hyundai tehasemeeskonna piloot Hayden Paddon. Foto: FRANCISCO LEONG