Venus Williams on Austraalias edenenud juba neljandasse ringi, kus kohtub homme hommikul Mona Bartheliga.Foto: AFP/Scanpix
Kõmu
21. jaanuar 2017, 11:21

Rassismiskandaal või torm veeklaasis? Williamsi gorillaks kutsumine läks telereporterile kalliks maksma (13)

Tenniseekspert Doug Adler spordikanalil ESPN enam Austraalia lahtiseid meistrivõistlusi ei kommenteeri, sest ta kutsus Venus Williamsi liigutusi gorillalaadseteks, vahendab Metro.

Endine maailma esinumber Williams alistas Austraalias teises ringis šveitslase Stefanie Vögele 6:3, 6:2. Matš oli teise seti alguses, kui Adler kirjeldas Vögele hädasid: "Ta eksib esimesel servil ja Venus on tal kohe kukil. Venus tuleb lähemale ja paneb gorilla-efekti mängu, tormab peale."

Adleri enda sõnul ei olnud tegu rassismiga mustanahalise sportlase suhtes vaid lihtlabase keelevääratusega – ta soovis võrrelda Williamsi liigutusi sissitaktikaga, ent "gerilja" asemel kostus tema suust "gorilla".

ESPN otsustas sotsiaalmeedias neile suunatud pahameele tõttu Adleri turniiri kommenteerimiselt eemaldada. "Ta on vabandanud ja me oleme ta edasistest kohustustest vabastanud," seisis kanali ametlikus teates.