Kauri Kõiv tegi täna igati korraliku esituse. Foto: Aldo Luud
Talisport
21. jaanuar 2017, 17:50

VINGE LÕPP! Saksamaa laskesuusatajad edestasid vaid mõne sentimeetriga norralasi, eestlased pärast suurepärast algust lõpuni ei kestnud (2)

Täna jätkati Itaalias Anterselvas laskesuusatamise MK-sarjaga, kui kavas oli meeste teatesõit. 

25 rajale tuisanud koondisest oli täna kiireim Saksamaa nelik, kes vaid 0,1 sekundilise eduga suutis finišiheitluses seljataha jätta norralased. Poodiumi madalaimale astmele võitlesid end Venemaa laskesuusatajad (+33,6). 

Individuaalne üldliider Martin Fourcade lubas endale täna puhkepäeva, mistõttu ei õnnestunud Prantsusmaal sõita kõrgemale kui seitsmes koht. 

Stardis oli ka eesti nelik koosseisus Rene Zahkna, Kauri Kõiv, Kalev Ermist ja Roland Lessing. Mehed alustasid võistlust hästi kui avavahetusest tulime 14., aga kaotust liidrile oli kogunenud vaid pisut üle 40 sekundi. Korralikus taktis jätkas ka Kõiv, kes säilitas koha ja kaotas kiirematele vähem kui poole minutiga.

Paraku võistluse teise poolde sellist võimsust enam jagunud. Kui avavahetuse mehed suutsid tiirud läbida nelja lisapadrunit kasutades, siis võistluse lõpuks oli möödalaske 15 ning läbida tuli ka kaks trahviringi. Tasuks 18. koht ja kaotust võitjatele neli minutit ja 34 sekundit. 

Samuti peeti täna naiste 15 kilomeetri ühisstardist võistlus, kus võit kuulus sakslannale Nadine Horchlerile, kes varasemalt pole MK-l poodiumilegi jõudnud. Talle järgnesid tänavuse hooaja parimad Laura Dahlmeier ja Gabriela Koukalova.