Meeste 4x7,5 kilomeetri teatesõit Ulricehamnis.Foto: ADAM IHSE
Talisport
22. jaanuar 2017, 15:13

Väga põneva teatesõidu võitis Norra, Eesti kindlalt viimane (44)

Murdmaasuusatamise MK-sari jätkus täna Rootsis, Ulricehamnis teatevõistlustega. Meeste 4x7,5 km sõit kujunes oivaliseks thrilleriks, kus võidu noppis Norra.

Sõitu juhtisid erinevad meeskonnad ja juhtgrupp oli kord suurem, siis jälle väiksem, aga 3,75 kilomeetrit enne finišit oli seis väga intrigeeriv - üheksa esimest meeskonda (Norra, Itaalia, Rootsi I, Soome, Kanada, Šveits, Rootsi II, Prantsusmaa, Venemaa I) mahtusid 2,1 sekundi sisse.

Viimasel ringil ei julgenud ükski ankrumees rünnata enne viimasele kilomeetrile jõudmist. Siis läks muidugi andmiseks. Finišisirgele saabus kodupubliku rõõmuks esimesena Rootsi, aga Calle Halfvarsson ei suutnud anda vastust norralase Finn Haagen Kroghi lõpuspurdile.

Norra ja Rootsi järel sai kolmanda koha Kanada. Järgnesid Šveits, Itaalia, Soome, Venemaa, Rootsi II ja Prantsusmaa. Esimesed üheksa meeskonda mahtusid vaid 3,8 sekundi sisse.

Meeste 4x7,5 kilomeetri teatesõit Ulricehamnis. Foto: TT NEWS AGENCY

Eesti teatenelik Raido Ränkel - Algo Kärp - Karel Tammjärv - Aivar Rehemaa jäi täna ülikindlalt viimaseks. Kaotust võitjale kogunes 3.36,6 ja eelviimase ehk 13. koha saanud Venemaa II edestas Eesti kvartetti 1.39,2-ga.

Kui Ränkel saabus avavahetusest kümnendana (+6,3), siis teise vahetuse teise 3,75 kilomeetrise ringiga kaotas Kärp 1.22,1, mis kukutas Eesti kaugele viimaseks, kust enam ülespoole tõusta polnud võimalik.

Meeste 4x7,5 kilomeetri teatesõidu lõpp-protokoll.

Norra võitis Ulricehamnis ka naiste 4x5 km teatesõidu. Järgnesid Saksamaa (+8,8), Rootsi I (+9,0), USA I (+9,2), Norra II (+44,8) ja Soome (+1.06,6).