Juhtkiri

Juhtkiri | Pensioni asemel jälle elatisraha? (102)

LISA KOMMENTAAR

Toivo27. märts 2017, 10:05
AINUKE ÕIGE VALITSEJA OLI HITLER, kui raha koguja oli polt sai kindlajärjekorra ahju, eestis ahju järjekord on kinni pandud irl ja keskerakonnal ning reformi erakonnal välis investoritel esimene järjekord ahjuks saab kasutada elektri jaama põlevkivi purustajast läbi et ei karjuks tules
TOIvo27. märts 2017, 10:00
kes vaidleb vastu surnud valged maksid pensdioni sambasse raha , mustad ei sure ja saavad elatusraha pensioni sambast 22€ surnu pealt kuus nii vähemalt eile rääkis kukuraadios moor.nime ei tea aga unstas juba ära et enne valimis ametisse oli jutt teine.minule nimed meelde ei jää kui kepinud pole ja klasasi tõstnud ka pole.
uus valitsus24. jaanuar 2017, 16:23
peaks koheselt tegema parlamendile ettepaneku ratifitseerida euroopa sotsiaalharta kõik punktid, see . et see on ratifitseerimata, ongi madalate pensside/sandikopikate saamise põhjus, ise(parlament sellest puudust ei tunne, kuna on iseenale tekitanud üüratud hüved, sh. 4 aasta vedelemise eest eluaegne 10 kordne(hetkel) elatusraha
Valitsus24. jaanuar 2017, 13:18
on tubli ja see samm on õige samm,see,mis enne tehti kahju väikese palga saajatele on häbiväärne eelmiste valitsejate poolt .Pension aastate eest on õige samm,sest me oleme kõik ühesugused inimesed,aga mõned arvavad,et on teistest paremad ja peavad sellepärast teistest paremini elama,aga miks ?? Valitsus on tubli ja jätkake sellel liinil edasi, Madalapalgalised toetavad teid ja ebavõrdsus peab ärakaduma.
vanaema ( see teine)24. jaanuar 2017, 11:15
õnneks olen pensionär juba ca 2 aastat ja õnneks töötav pensionär, ainult pensionist küll Tallinnas ära ei elaks, kuigi minu pension on üle keskmise, aga sellist uut arvestust,kus vaid staaž loeb, mitte palk, ma ka päris õigeks ei pea...Suurema palga taga on enamuses siiski ka haridus + saavutus, aga siiski tahan öelda, et lihttööliste staaž on sama väärtuslik, kui kõrgemapalgalistel, õmbleja on sama oluline ja sama panus,kui vabrikudirektoril, aga selle uue, elik vana süsteemi tagasi minnes, saame jällegi VÕRDSE VILETUSES pensioni näol, mis lahendus see siis on?! Tasuks ikkagi veel lahendusi otsida..
Oli see23. jaanuar 2017, 18:21
vihatud nõukaaeg, mis ta oli. Aga sellist paadialuse kindlusetuse tunnet ei olnud.Omal ajal polnudki sellist väljendit nagu "kodutud".
Jah24. jaanuar 2017, 18:26
siis ei tohtinud seda sõna kasutada. Neid nimetati lihtsalt rahvavaenlasteks, s.t. neid,kes oma vanavanemate ehitatud kodudest välja tõsteti. Osa saadeti Siberisse, osa pandi juhuslikesse abihoonetesse ja kuuridesse elama. Olen isegi lapsepõlves elanud ühes külmas kuuris. Sellest ei tohtinud rääkida, tuli laulda laule ja lugeda jutte õnnelikust lapsepõlvest ning tänada Stalinit selle eest.
HEA PAKKUMINE!23. jaanuar 2017, 15:20
Anname laenuks toiduaineid! Tagatiseks teie kinnisvara.
Võite juba täna kõhu täis saada, helistage nr 617 2650.
mõnede või enamus laste pärast võid ootama jäädagi ,et nad peaks sind üleval,23. jaanuar 2017, 15:00
nad ei tule isegi sind vaatama , nii kiire , nii kiire ei tule oma üksielav ema meeldegi , aga ema on neile korteri ostnud ja ka viimased rahad sinna pannud , anna , laena ,kui raha saan toon tagasi ...
Isamaalane23. jaanuar 2017, 14:12
Kuna eesti rahvas on vihane selle peale, et neile raha antakse, siis kaotame pensionid (eelmises Eesti Vabariigis pensione ei olnud ja lapsed toitsid oma vanemaid)
1.EW-s olid pensionid olemas küll23. jaanuar 2017, 20:13
aga mitte kõigile. Sõjaväelase, riigi-pangateenistujad jms said täiesti arvestatavaid pensione.
kui pensioni24. jaanuar 2017, 17:47
ei ole, siis tuleb isamaalasega midagi hirmsat teha ja eurovanglas koht kindlustatud, mis kordades kallim.
Võimalus23. jaanuar 2017, 13:34
Tore on, kui väikespalgalised, kes on töötanud päevast päeva aastaid ning andnud endast parima panustades riigi hüvanguks, kaotanud tervise jne... hakkavad ka saama vastavalt töötatud aastatele normaalset põhipensioni koos kõrgepalgalistega. Samas madalapalgalised töötavad ka väga olulistel kohtadel, kes on riigi majanduses väga olulised alustalad riigi arengus. Vähemalt põhipensioni tasandil ei teki siis enam nii meeletuid suuri intervalle.
ÕIGUS28. veebruar 2017, 16:42
Ükski ühiskond ei saa ilma labidameesteta, koristajateta, hooldustöötajateta,
põllumeheta ja sanitarita läbi !
maamiis23. jaanuar 2017, 12:18
pensionääridel vähemalt erinevalt invaliididest ei võeta vähemaks pensioni .
23. jaanuar 2017, 11:11
Sõjamajanduse ja limitroofsuse kursil polegi teisiti võimalik.
nimetu23. jaanuar 2017, 10:40
pensist võetakse tulumaks ka veel maha
23. jaanuar 2017, 10:22
Kust võetakse raha garanteerida eripensionid, mida vähendada ei tohi?
erik23. jaanuar 2017, 09:53
Elatisraha(pensioni) mõtles välja Preisi peaminister von Bismarck ja selle põhimõttel et vaestemajade(vanadekodude) hooldekoht on kulukam kui anda vanurile väiksem nuts ise toimetulekuks.
Nuhvik23. jaanuar 2017, 09:46
kui pensioniteks jagatav raha kogus on napp,nagu ta vaeses Ida Euroopa riigis on,tulebki kokkuhoidlikult jagada.Suurema panuse korral töötamise perioodil on suurem palk saadud,pensionieas on elulised vajadused ühesugused-toit,ravimid ja eluaseme kulud,kõik muu peaks tulema teenimise perioodi säästudest.Kõrgelt tasustatud juristid ja võrdluseks rasket füüsilist tööd 65aastani pingutavad ehitustöölised või raskeid öövalveid tegevad meedikud,keda eelistada kõrgema pensioni saamiseks?Lahendus paraku loogiline-säästmine ja laste tugi vanaduses,nii on alati olnud.
Juhan.23. jaanuar 2017, 09:27
Et pension väike saan aru see kõik valitsejate tegemine, kooliharidus nõrk õpilastelt ei tohi midagi nõuda ja õpitud abitus aitab kaasa ei osata ja ei viitsitagi midagi teha osatakse kätt raputada et antage.
aga23. jaanuar 2017, 09:16
ei ole ju nii, et ainust staaz võetakse aluseks. Lihtsalt miskid suhtarvud muutuvad. Mina igatahes olen väga nõus, et staazi hakatakse rohkem arvestama. Minu pensioni see küll enam ei mõjuta, aga ikkagi on hea teada, et hinnatakse ka väiksemapalga saajaid, ent kindlasti sama töökaid ja töökohatruusid inimesi. Maapiirkondades reeglina saadigi aastaid praktiliselt alampalka, seda ilma igasuguse ümbrikupalgata. Aga tööd tehti kellaaega ja kalendripäeva vaatamata. Nii põllumajandus kui ka loomakasvatus ei ole eriti tulutoovad või kerget rikastumist tõotavad alad, aga ka see töö tuleb ära teha. Mul on väga hea meel, et pensionisumma suuruse määramisel hakkab ka suurt osa tööstaaz mängima!
No mina23. jaanuar 2017, 10:33
soovin küll, et minu tööaeg ümber hinnatakse - see lihtsalt ei ole õiglane - 10 aastat tööd ja 3 kirja ja siis keegi tänitab ka veel - ei viitsi, pole haridust jne., jne. Lihtsalt aeg oli selline ja selle peaks nüüd küll tasa tegema, riik muidugi. Sest kui vaadata Riigikogu istungeid, mida arvate, kui 9 inimesele seal kõnet peetakse?? ja siis selle arvel ööistungeid venitatakse ...
raha ei mängi enam rolli23. jaanuar 2017, 10:35
Läheb arvesse ainult tööaeg. Ei mängi rolli enam Teie kõrge töötasu. Töötad 9 a. ja kirja läheb 3 a. Pigem ma imestan, et kas praegune valitsus ei karda, et selle seadusega pagevad veel noored välismaale tööle. Ja, kui juba seal on võetakse kaasa ka järeltulijad. Seda kiiremini kaob ära tööjõu siin riigis. Sellega juba tehti karuteene (Nestor), et töötad 3 a. ja kirja läheb 1 a.
see23. jaanuar 2017, 11:38
et töötasid 9 aastat, aga väikese palga tõttu oli pensionikoefitsent nt.0,3 ja kirja läks 3 aastat. See kehtis ju siiani.Nüüd peaks hakkama aasta aastaga pensioni arvestusse minema. Ja enamus maanoori on juba läinud, kes välismaale, kes suur-Tallinna. Külad on tühjad.
ei mõtle23. jaanuar 2017, 14:28
need noored mingile pensionile, isegi viiekümnesed ei mõtle, sest pensioniiga kogu aeg tõstetakse ja paljud ei loodagi selleni elada, pealegi ei tea keegi, mis olukord kauges tulevikus on.
Midagi...23. jaanuar 2017, 08:51
pole öelda,kui rahvas on koheselt uue Eesti saabumisega jagatud kastidesse nagu Indias.Valitsus kardab tunnistada.
On I-Põhiseadus,mis tehtud ainult toompealastele,II-Põhiseadus maksumaksjatele(keskmise töötavale eestlasele ja III Põhiseadus pensionäridele-pole rohkem vaja anda,peaasi,et hing sees on-parem kui pole.Pensonärid on Eestis mitte keegi,aga peab ka tulumaksu riigile maksma,et toompealane saaks korralikult kõhu täis.Riigi miinimumpalk s.a. 470€,aga keskmine pension ehk 370-390€ vahel.Isegi pensinoni keskmine ei ulatu miinimumpalga lähedale.
Kurb,kuidas on ära põlatud inimesed,kes on ka oma panuse uude Eestisse andnud.Valimiste eel kaabitakse küll pensionäri ukse taga ja nagu näit. M.Aunaste pakkus booli Lõuna-Eesti pensionäridele,ag nüüd ....?.Ise on Toompeal väga paisunud jt. ka,näha,et hea kuldne tool olemas.
jõgevamaa memme tütretütar23. jaanuar 2017, 09:06
minu vanavanaema ukse taha tulid võõrad valimiste aegu. Hr. Kokk tõi lõikelaua ja õlipudeli : vali mind! vali mind!
Küllap Kokk teadis,23. jaanuar 2017, 11:26
et nuga nüri. Õliga lõikab kõõluseid paremini. No, kas valisid? Nüüd ju Kokk kõrge mees kõrgel mäel.
j.s.23. jaanuar 2017, 06:11
...et vahepeal möödunud veerand sajandiga poleks mingit arengut nagu olnudki. Ega polegi- majandus nullis, iive negatiivne- kust võetakse need summad, mida pinsipäeval vaja välja maksta?
raha nigu raba,23. jaanuar 2017, 14:31
rikastele makstakse koondamise korral või isegi siis, kui uus ametinimetus terve aasta palga kompensatsiooniks, vaene ei saa tihti midagi, kui tööst ilma ettevõtja tõttu.
Ehh24. jaanuar 2017, 07:03
Ega siis sots. maksu rea pealt ainult pensioniteks lähe (kui läheks 100%, mis siis viga oleks).
Sealt saavad oma eripensionärid raha, saavad kuldemmed lastega kodus olles ja pealeselle saavad 4% II sambasse ka nende endi lapsed, kes kunagi pensionile jäävad.
Noh ja mis siis üle jääb, jagataksegi tavapensionäride vahel ära.
Maksud olevat mitu aastat juba hästi laekunud, aga pensionäridele jagub ikka 10-15, max 20 €, see summa ei ole aastaid juba tõusnud sentigi.
ehh,ehh24. jaanuar 2017, 09:21
Natuke täpsustuseks. II sambasse läheb 4% küll aga seda mitte makstud maksust vaid arvestatud summast.Näiteks 1000 euroselt töötasult arvestatud sots.maksust läheb 130 haigekassasse 160 pensioniks ja 40 II sambasse.See teeb 20% pensioniks arvestatud summast ehk viiendiku.
Cc23. jaanuar 2017, 02:56
Riik kardab rahvast , enamus kommentaare läheb modeleerimisele ja kustutamisele. Edu!
.23. jaanuar 2017, 09:14
Aga see pole juba ammu saladus, et kõigil on vabadus mõelda ja öelda täpselt seda, mida tsensuur lubab.
Ja läbi selle kujundada justkui "üldsuse arvamus".
Kas on kommentaariumis sellist inimest, kelle kommentaari (ilma ühegi solvangu, ilma ühegi ebatsensuurse väljendita) poleks kustutatud või läbi lastud.
Kõigile on suukorv pähe aetud. Ja seejuures jahutakse täielikust demokraatiast.
Pension...23. jaanuar 2017, 00:11
...peaks katma vähemalt hooldekodu kulud et inimene kes elu aeg rasket tööd teinud ei peaks vanaduses virelema.Mille alusel pagulased pensioni hakkavad saama kui nad tööl ei käi?
ära pagulaste pärast muretse23. jaanuar 2017, 09:07
kui nad ei saa, võtavad ise nt. Rootsi Kuningriigis.
Ei....23. jaanuar 2017, 21:40
..muretsegi.Kardan et see viiakse neile koju kätte ning topitakse kasvõi vägise taskusse.
e.22. jaanuar 2017, 23:56
Pooldan pensionina elatisraha maksmist. Vägagi pooldan ja lausa nõuan, et ka 'päris pensioni' ootajad lepiksid reaalsusega. Sest sisuliselt oleme kõik - postiljonist ministrini - sõjas. Riik hääbub, jookseb rahvast tühjaks. Umbkeelseist ja umbmeelseist immigrantidest aga ei saa 20-30 aasta pärast raugastunud eestlaste ümmardajaid. Hea, kui siinses kubermangus säilib vanuritele mingigi ellujäämise süsteem (piltlikult öeldes talongimajandus)! Igaks juhuks kordan üle: ärge unistage lõunamaareisidest ja restoranis käimisest, kui olete jätnud sigitamata ning üles kasvatamata mitu põlvkonda järeltuljaid, kes taganuks väärikale pensionile vastavad hüved oma tööga. Pealegi, mis õigusega arvatakse, et nt. eluaeg madalalt tasustatud rasket füüsilist tööd teinud eestlasele võib vanaduses elatusmiinimumi maksmata jätta? Kas nende elu on vähem väärt kui aastakümneid soojas-valges toas arvutil tippinud ja kohvitanud kesk- ja kõrgepalgaliste elu? Mida küll kõrgepalgalised / kõrgeltharitud Eestis nii 'head' on teinud, et rahvas isegi sügaval rahuajal riigist ära põgeneb? Seega, kui läheme põhja, mingem kõik korraga ja solidaarselt. Või võtame rahva päästmiseks ette midagi radikaalselt - nagu Noa võttis ette laevaehituse veeuputusest pääsemiseks.
Cc23. jaanuar 2017, 02:47
Nii ta on, siin ei muuda ühe seadusemuudatusega elu paremaks, iga valitsus on 356 seadusest muutnud 300 ja peale, vastavalt erakonna ja sponsorite vajadusele. Riiklik huvi tagaplaanil. Sisepoliitika puudub , noored riigist läinud . Teha seadus mida ise ellu viia ei jõua . Mõttetu. Järgmine valitsus tühistab selle. Ainus riigi päästeoperatsioon, kogu seadusandlus üle vaadata ja vajadusel tühistada ning täiesti uus . Need muutmise ,muutmise muutmise seadused on tohuvapohu. Riik tehku kord majja, muidusööjat riigiaparaadi välja, korruptsioon välja. Kui vaja siis ka Euroliidust minema.
ei juhtu siin eestis midagi head vaese jaoks.23. jaanuar 2017, 09:09
peksin omad lapsedki siit minema. kõik kolm said korraliku hariduse ja on läinud korralikesse riikidesse elama.
Näe, neli viiest23. jaanuar 2017, 11:28
ei saa veel aru. Jäävadki lootma taevamannat. Järelikult "patrioote" veel jätkub, keda pügada.
johhaidii22. jaanuar 2017, 21:48
tule taevas appi,kui alatu trikk valitsuse poolt.Eluaeg töötatud oma riigis,tehtud rasket füüsilist tööd,tervised tuksis ja nüüd ,ennäe imet ,ei hoolitagi nendest vaid mõeldakse rohkem ettepoole endite peale.Pensionid peaksid küll inimväärilised olema ja seda lähimal ajal.Kuidas ei ole raha?Aga Ossu ju loob siin kakskorda aastas soovahetust jne.,peab raha nagu olema.Valitsus peaks korralikult läbi mõtlema grupid,kuhu peaks kõigepealt raha suunama.Seni kuni seal istub pukis kaksipidi mõtlemisega Ossu,ei too see kellegile kasu,pigem kahju ja alandamist.Kas eestis normaalsed inimesed on valitsuse jaoks parasiidid?Ja kas lõhenenud mõtteviisiga kodanikud on siis hinnas?
Eva22. jaanuar 2017, 22:43
Need 101 kõrgepalgalist tahaksid muidugi eluaeg oma priviligeeritud seisundit kasutada ja ka pensioni "pööblist" tunduvalt rohkem saada.
Kas nad tõesti arvavad, et nende tagumiktunnid (või nendest puudumine) , kokkulepitult õigele nupule vajutamine (või vajutamata unustamine) on mitu korda rohkem väärt kui palehigis oma igapäevast leivanatukest teeniva lihttöölise töö, et nad peaksid selle eest kõigepealt saama ühe aasta eest mitu korda rohkem pensionistaaži aastaid ja hiljem samavõrd rohkem pensioni.
22. jaanuar 2017, 21:37
Selline käsitlus näitab UUE KESKERAKONDLIKU VALITSUSE majanduslikku ebakompententsust ja nende suhtumist rahvasse, eriti aga näitab see kõige vaesemate st pensionäride leivapalukese lausröövimist!
Kommunismuse põhimõte –
Kõik, KA PENSIONÄRID peavad olema VÕRDSED, VÕRDSELT VAESED!
Aga 22. jaanuar 2017, 22:48
Kuidas see siis vaesemate pensionäride leivapalukese röövimist näitab, kui eluaeg teenimatult kõrge palga peal istunud poliitikud ei saa oma priviligeeritud seisundit ka pensionipõlves jätkata?
Keskerakond?23. jaanuar 2017, 14:00
Mis see Keskerakond siia puutub? Selle seaduse, et ühe aasta pensionistaaźi jaoks pead 3 aastat töötama, võttis ju vastu eelmine valitsus ja "hea onu" nestor. Ja kõik järgmised lubasid (vähemalt enne valimisi) kõige esimese asjana selle seaduse ära muuta. Muidugi ununes see kohe PEALE valimisi. Ei maksa hakata jahuma haridusest. Ka kõrgema haridusega ei saa siin riigis suurt palka. Kõik ei mahu sinna 101 hulka pinki soojendama
mäletan23. jaanuar 2017, 14:45
kuidas Nestor ise aastaid tagasi ütles, et praegune pensioni arvestamise kord on ebaõige ja tuleks muuta, aga selleks pole midagi teinud.
????24. jaanuar 2017, 15:04
selle tulevase seaduse teebki ju nestorike endale ja ülejäänud 100-le.
mis24. jaanuar 2017, 17:57
ta juba nii kaua Riigikogus istunud, et miljonär, milleks talle üldse pensionit, istub surmani seal kõrge palga peal.
pension22. jaanuar 2017, 21:13
ongi vanaduses ellujäämiseks, kui enam tööl ei suuda käia, aga mingit üllatavat rikastumist vanas eas see enam ei too...
Toomas, R.22. jaanuar 2017, 21:01
"Aga võtmeküsimus on siiski majanduse käimatõmbamine. Kuni majanduskasvu pole, siis tähendab igasugune pensionireform vaid vaesuse ümberjagamist ja riiklikku elatisraha."
Selline käsitlus näitab ajakirjanikku (majanduslikku) harimatust! Tingimusteta majanduskasv on mingi loosung mida korrutatakse ja korrutatakse, kahjuks jääb mulje, et need kes seda teevad ei tea millest nad räägivad!
kui pensionid23. jaanuar 2017, 14:46
oleksid võrdsemad, siis suudaksid ka vaesemad penskarid tarbida ja majandus natukegi kasvaks. Rikkamad jätavad raha panka seisma või viivad riigist välja.
Mina22. jaanuar 2017, 20:49
Welcome to ussr, elagu ensv !
õiget 23. jaanuar 2017, 14:47
siis sai varem pensionile ja pensionid olid palju suuremad võrdluses min. palgaga.
õige tõesti23. jaanuar 2017, 20:24
minu ema läks nõuka-ajal pensionile 53.aastaselt (kõrgharidusega meedik-keskastme juht) ja saab ligi 400 eur pensioni.
Ise olen ka 53, ka kõrgharidusega ja ligi 30.a. tööstaaźiga - ja pensionieani veel 10.a. aega.
Palju seda siis saama hakkab (sest reeglid ühtepuhku muutuvad), ei oska arvata. Vähemalt on jätkunud oidu 2. sammast mitte teha ja panku nuumata.
eedu22. jaanuar 2017, 20:38
Enne ei muutu, kui toolisoojendajad saavad ka 300.
kõige väetimaid22. jaanuar 2017, 20:59
on ju hea mõnitada. minu vanaema saab 370.- eurot, ta on eluaeg teinud rasket tööd. vererõhk ja muud tõved kallal. pool pensioni läheb rohtudele, ülejäänu eest ostab puid, et ahju kütta, imeline on see, et süüa ka tahab osta. riiet ei ole vaja, sest kuhu sa ilma rahata lähed- teatrisse või reisid elus esimest korda välismaale?
sul siis23. jaanuar 2017, 14:49
rikas vanaema, minu pension 283 euri, nõuka ajal oli palk alati keskmisest suurem ja sai vahepeal ka kahel töökohal töötada.
22. jaanuar 2017, 20:33
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
22. jaanuar 2017, 21:54
ära sa siin ise piuksu
Elatisraha võetakse nüüd UUESTI KESKERSKONNA VALITSUSE POOLT KÄSILE.
Tähendab kesikud astuvad 23 aastat tagasi.
Ja 22. jaanuar 2017, 22:52
mida need reformikad rohkem andsid, et oleks, kustkohalt tagasi astuda? 300 eurose pensioni. See pole küll põhjus uhkustamiseks ja praeguse valitsuse halvustamiseks.
mare23. jaanuar 2017, 09:42
Tean paljusid, kes on 50-ndatel sündinud ja nn. eelpensionil , saavadki 300.
51.a. väljalase.23. jaanuar 2017, 11:31
Mina pagesin Ansipi eest, kui see Tartust Tallinnasse teel oli, üle lahe Soome. Nüüd saan tiba rohkem kui kolm Eesti pensioni. Ja seda kõigest 10. a. väljamaa tööstaaži eest.
vähem23. jaanuar 2017, 14:50
oleks tore,23. jaanuar 2017, 14:51
kui 30 aastat tagasi, sest siis olid pensionid suuremad ja sai ka varem pensionile.
Arvutage,22. jaanuar 2017, 20:26
kui pika aja pärast teie (jälle lubadus) pension tulema hakkab. Selle asemel, et siin oletada, tõmmake kasvõi Soome. Saate igal juhul kindla ja elamisväärse pensionilisa. Ise käisin, nüüd saan vorstigi leivale lubada.
uhkusepuudus22. jaanuar 2017, 20:41
Kuidas küll tahetakse minna küla peale,kus teid tegelikultei armastata ega taheta?
uhke küll22. jaanuar 2017, 20:53
aga, kui oled ostnud eestisse korteri ja pangale tagasimaksmiseks ühel hetkel raha ei ole, sest koondamislaine.... nutan. vabandan.
to uhkusepuudus.23. jaanuar 2017, 11:33
Ole sina uhke edasi oma 300-se pensioniga. Vorsti minult saad, aga võlgu.
margus22. jaanuar 2017, 20:19
Ei paista küll,et seda raha vähe oleks. Igasugustele huinjamuinjadele kulutatatkse kümneid tuhandeid,sadu tuhandeid,lausa miljoneid.
Teise samba rahad nulliti ju vahepeal üldse ära. Mida p...set ma siis kogun,kui riik mulle pähe laseb .
Ja 300 eurot pole mingi pension.
test 122. jaanuar 2017, 21:14
20:01 valetab nii et suu suitseb!
Jah22. jaanuar 2017, 20:01
Alates Laari valitsemisajast pole pensione tõstetud. Tegelikult kui tulid võimule Savisaar ja Kallas siis tõsteti peaaegu poole võrra ja nüüd reformistliku kauaaegse valitsemise aegu pole tõstetud. Meie pension on üks väiksemaid Euroopas.
22. jaanuar 2017, 21:15
muideks22. jaanuar 2017, 22:14
Pensionid tõusevad k.a. aprillist 5,7 protsenti
Kadri23. jaanuar 2017, 10:39
Kes Sulle seda ütles?
20:01 valetab nii et suu suitseb22. jaanuar 2017, 21:23
"Alates Laari valitsemisajast pole pensione tõstetud. "
.
Eesti pensionite tõusud
2012 aasta algul oli keskmine vanaduspenion 303,4 eurot, aasta lõpuks 312,9
2013 aasta algul 315,9, aasta lõpuks 327,4
2014 "-" 330,9 , aasta lõpuks 345,1
2015"-" 349,5 aasta lõpuks 365,6
2016"-" 370,6 aasta lõpuks 390,2eurot
see on keskmine22. jaanuar 2017, 21:30
on ju ka miinimumpension
See kõik on22. jaanuar 2017, 22:39
Ehh23. jaanuar 2017, 06:12
Tänu Nestori koefitsendile ei suuda ma iialgi keskmiseni jõuda, alati jääb 34,5 € puudu.
ah ahh23. jaanuar 2017, 13:46
Eesti pensionite tõusud
2012 aasta algul oli keskmine vanaduspenion 303,4 eurot, aasta lõpuks 312,9
2013 aasta algul 315,9, aasta lõpuks 327,4
2012 algul 303,4 ja lõpuks 312,9.
2013 algul 315,9 ja lõpuks 327,4. Ei mäleta, et pensioneid tõsteti 2 x aastas? Kust tuleb 2012 a lõpu ja 2013 a alguse vaheline 3 eurine pensioni tõus? Ja nii kõik aastavahetused?
Keskmine?23. jaanuar 2017, 14:03
Oled unustanud, kuidas seda keskmist arvutatakse? Ise kindlasti kõrgelt haritud...
eks sellest,23. jaanuar 2017, 15:04
et aasta alguses on üks, aga aprillist tõsteti. Aga olen lugenud, et praegu on keskmine 375, mitte 390.
jah valetab jälle22. jaanuar 2017, 22:05
Eesti pensionitest on veel väiksemat pensionid
Leedus /220eur/
Latis /258/
Bulgaarias /145eur/
Albaanias /55 eur/
Rumeenias /177/.
paistab et kesikutele23. jaanuar 2017, 10:46
ei meeldi üldse, kui nende valed lagedale tuuakse, et
Eestis olla Euroopa madalaimad pensionid.
Sellepärast ka kari miinuseid.
Seltsimehed kesikud, faktid räägivad iseenda eest!
Mann23. jaanuar 2017, 13:50
Tähendab kui kusagil on veel väiksem, siis see on nagu õigustus, et põhiseadust mitte ette võtta ja jätkata vanaviisi. See nn tõus ei korva ju elukalliduse tõusu. Vahekord asjadega ikka sama või isegi kehvem.
loomulikult 23. jaanuar 2017, 13:51
Nigeerias ja Somaalias on 0.
kesikute vastalisele23. jaanuar 2017, 15:06
reformarile. Küsimus pole ju pensioni numbris, vaid kui kõtged on muud kulud ja hinnad, ega muidu sõideta Lätti paljusid kaupu ostma peale alkoholigi. Aga palju neis riikides muud elamiskulud?
yll22. jaanuar 2017, 20:00
sotsiaalministeeriumis töötavatest mutidest on paljud juba pensionil aga samas ka töötavad.nii nende
palk kui ka pension tuleb teiste inimeste maksudest.no mis väärtust nemad eluaeg loonud on et peaksid rohkem pensioni saama?see et said tasuta kõrgharidust uhketes ujulateja staadionitega ülikoolides ja nüüd filosofeerid kusagil riigipalgal,euroremonditud kontoris ei tähenda et sa väärtust lood .sa kulutad kogu aeg. samas ei saa aru millest see kiun nüüd lahti on? rahvas on öelnud et nn pagulaste toetused on kõrgemad kui kohalikel ja hakkavad ju saama ka suurenevaid lastetoetusi kuid pole ju siia sentigi makse maksnud.
ärge nüüd naljatage....22. jaanuar 2017, 19:59
pange kõigile ühe rauaga 2018. aastal 600.- €, 2019. aastal 650.- € jne. igal aastal tõuseb ainult 50 .- € kuni 1000.- täis. LOOMULIKULT PEAKS ARST JA KORISTAJA SAAMA ÜHEPALJU., SEST ARST ON OMA ELUAJAL AJANUD HIRMSA RAHA KOKKU... AGA NAD ON MÕLEMAD RIIGI HEAKS TERVE ELU TÖÖTANUD.
Huvitav ! 22. jaanuar 2017, 19:54
Kui kõrge peab olema KVALIFIKATSIOON, et Toompea saalis pinki ja pükse kulutada ja partei juhtkonna näpunäidete järgi nuppu vajutada. Samaaegselt saab näiteks keevitaja, kes peab kõrge kvalifikatsioonini jõudmiseks aastaid pingutama, alla 400 eurist pensioni.
Aga22. jaanuar 2017, 20:39
Aunaste-l juu kah mingi ``aridus`` ja kõva tegija, näiteid võiks veel teisigi tuua.
peeter L22. jaanuar 2017, 19:45
kas 320 eurone pension on pension ?? Nii suur minu penss 38 tööaasta eest ongi.
Aga22. jaanuar 2017, 19:59
te elasite ju nõugogude liidus.Kindlasti olite ka vene sõjaväes ja ei võtnud mitte midagi ette ,et vaenlane välja lüüa.Praegu tahate,et need noored teile pensioni maksaks.Teie penson on moskvas ,küsige sealt.
vaata, aga22. jaanuar 2017, 20:19
kui Peeter poleks Eestis elanud ja samuti kõik eestlased poleks siin elanud ja töötanud, siis, mis riik siin praegu oleks, kas ikka oleks Eesti Vabariik, nii et ei maksa targutada.
to Aga!22. jaanuar 2017, 20:22
Meieealised just vaenlase välja ajasidki. Sina, kes pole NLiitu näinud, räägid siis kui kana pissib.
küll sulle ka22. jaanuar 2017, 21:05
ühel päeval öeldakse, et elasid vale valitsuse ajal vales riigis ja pealegi on sul vale nahavärv - kahvanägudega pole meil asja!!!
Agale22. jaanuar 2017, 21:36
Uskumatu lolollus, sellist indiviidi peaks loomaaias kõigile näitama.
Inimesest ahviks.
to aga23. jaanuar 2017, 12:38
Sa oled küll vist kuu pealt kukkunud?
Ja milline põlvkond sinu arvates vene väed siit välja lõi vähegi soodsamate tingimuste tekkides?
Rahva kollektiivsel enesetapul poleks ka mõtet olnud.
nõugogude :)23. jaanuar 2017, 15:14
mine kooli tagasi ja õpi eesti geeles girjutama :).
TO peeter22. jaanuar 2017, 20:01
noh 10.- eurot tööaasta eest. vägev ju. mina saan eestist 380.- pinssi, mees saab mul soome pinssi 2750.-
A22. jaanuar 2017, 20:09
siss22. jaanuar 2017, 20:44
Valeta , aga valeta nii , et oleks veidigi usutav !