Andy Murray.Foto: PAUL CROCK
Tennis
23. jaanuar 2017, 04:00

Austraalias langesid mõlemad maailma esireketid enne veerandfinaale konkurentsist!

Austraalia lahtistel tennise meistrivõistlustel ei jõudnud ei meeste ega naiste maailma esireket veerandfinaali, sest nii Andy Murray (Suurbritannia) kui ka Angelique Kerber (Saksamaa) kaotasid kaheksandikfinaalis asetamata vastasele.

Murray jäi alla maailma 50. reketil Mischa Zverevile (Saksamaa) 5:7, 7:5, 2:6, 4:6. Austraalia lahtiste veerandfinaalid mängiti šotlase osaluseta viimati 2009. aastal ning kaotuse muudab veelgi valusamaks tõik, et pärast tiitlikaitsja Novak Djokovici šokk-kaotust teises ringis oli Austraalias viis korda finaalis mänginud, aga mitte kordagi tiitli võitnud Murray tõusnud turniiri suursoosikuks.

"Valus kaotus tähtsal võistlusel, kus mul olid kõrged eesmärgid. Pean nüüd veidi hinge tõmbama ja sellest kaotusest õppima, et tugevamana platsile naasta," sõnas Murray.

Zverev jooksis pea iga servi järel võrku ja pani Murray surve alla. Nõnda tavatseti ja tavatsetakse mängida Wimbledoni muruväljakutel, aga kõvakattel palju harvemini. "Mischa stiil on tänapäeva tipptennisest väga haruldane ja ta sai sellega seekord väga hästi hakkama. Ta vääris võitu," sõnas Murray.

Zverevi järgmine vastane on endine maailma esireket Roger Federer (Šveits), kes alistas neljandas ringis 6:7, 6:4, 6:1, 4:6, 6:3 maailma viienda reketi Kei Nishikori (Jaapan).

Naiste turniiril kaotas maailma esireket ja tiitlikaitsja Kerber 2:6 3:6 maailma 35. reketile Coco Vandeweghele, kes on varem Suure Slämmi turniiril veerandfinaali jõudnud vaid korra - 2015 Wimbledonis.

"Erakordne võit! Maailma esireketi alistamine on alati vägev saavutus. Olen väga rahul. Olin närvis, aga mul oli mänguks kindel plaan ja usk, et kui selle ellu viin, siis võin võita," rääkis ameeriklanna pärast ootamatut võitu. Veerandfinaalis kohtub ta mullu Prantsusmaa lahtised võitnud Garbine Muguruzaga (Hispaania).

Veerandfinaali jõudis ka vanim turniiril osaleja, 36aastane endine maailma esireket Venus Williams, kes oli 6:3, 7:5 parem Mona Bartheli (Saksamaa). Veerandfinaalis kohtub ta Anastassia Pavljutšenkovaga (Venemaa), kes oli kõigest kuueaastane, kui Williams 1998 Austraalia lahtistel debüteeris ja veerandfinaali jõudis.