Marit Björgen naasis enam kui kuuajalise võistluspausi järel MK-rajale ja kohe võidukalt.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
23. jaanuar 2017, 04:00

Björgen naasis võidukalt, Norrale Rootsist kolm esikohta

Murdmaasuusatamise MK-sari jätkus sõitudega Rootsis, Ulricehamnis, kus neljast esikohast kolm kuulus Norra suusavõistkonnale.

Laupäeval olid kavas naise 10 ja meeste 15 km vabatehnika eraldistardid. Naiste seas näitas kiireimat aega enam kui kuu aega võistluspausi pidanud norralanna Marit Björgen, kelle jaoks oli tegu hooaja teise esikohaga MK-sarjas. "Eelmised viis nädalat olin kodus ja treenisin. Võiduga naasta oli väga meeldiv," sõnas 36aastane suusataja.

Meeste seas võitis karjääri viienda MK-etapi 28aastane kanadalane Alex Harvey, kelle senised esikohad olid kõik tulnud kas lühidistantsidel või ühisstardist. "Mul olid perfektsed suusad ja rada sobis samuti," lausus Harvey.

Eesti suusatajate tulemused jäid paraku tavapäraselt tagasihoidlikuks - Aivar Rehemaa sai 65. (02.35,4) ja Karel Tammjärv 66. (+2.44,0). koha.

Pühapäevased teatesõitudes tegi svenssonitele esmalt tuska 4x5 km sõidu võitnud Norra naiskond, kellele järgnesid Saksamaa (+8,8) ja Rootsi I koosseis (+9,0).

Meeste teatesõit oli Rootsile veel valusam. Viimasele 3,75 km pikkusele ringile läksid sisuliselt koos koguni üheksa esimest meeskonda. Finišisirgele väljus esimesena Rootsi ankrumees Calle Halfvarsson, kes ei suutnud anda aga adekvaatset vastust norralase Finn Haagen Kroghi lõpuspurdile. Kolmas oli Kanada.

Eesti nelik (Raido Ränkel, Algo Kärp, Tammjärv, Rehemaa) jäi ülikindlalt viimaseks. Kaotust võitjale kogunes 3.36,6 ja eelviimase ehk 13. koha saanud Venemaa II edestas Eesti kvartetti 1.39,2-ga. Kui Ränkel saabus avavahetusest kümnendana (+6,3), siis teise vahetuse teise 3,75 kilomeetrise ringiga kaotas Kärp 1.22,1, mis kukutas Eesti kaugele viimaseks, kust enam ülespoole tõusta polnud võimalik.

MK-sari püsib Rootsis, sest nädalavahetusel võisteldakse Falunis. Laupäeval on kavas vabatehnika sprint, pühapäeval klassikatehnika ühisstart.