Race of Champions 2017Foto: ROC
Auto-Moto uudised
23. jaanuar 2017, 16:37

GALERII | Schumacheri saatus piinab jätkuvalt tervet mootorispordimaailma

Samal ajal kui planeedi parimad rallipiloodid võistlesid Monte Carlo teedel, kogunes suur hulk muud mootorispordirahvast Miamisse, et maha pidada iga-aastane aladeülene mõõduvõtt Race of Champions.

Miami Marlinsi pesapallistaadionile maha pandud asfaldist võistlusrajal võtsid teineteiselt võrdsetel masinatel mõõtu roolikeerajad nii rallikrossi MMilt kui ka Nascarist, F1 ja kestvussõidusarjadest. Lõpuks krooniti individuaalseks meistriks endine Williamsi vormelipiloot, nüüd ookeani taga oma oskusi näitav Juan Pablo Montoya.

Rahvuste karika võitis Saksamaa koondis Sebastian Vetteli ainuisikus, sest tema plaanipärane tiimikaaslane, teine vormeliäss Pascal Wehrlein, tegi individuaalvõistlusel ränga avarii ja jättis tohtrite soovitusel järgmisel päeval rajale tulemata.

Kolmanda võistlusena peeti nädalavahetusel Ameerika ja muu maailma mõõduvõtt, kus võit kuulus 8:7 skooriga viimastele. Otsustavas lahingus alistas autoralli ning rallikrossi maailmameister Petter Solberg USA multitalendi Scott Speedi.

Võistluspingele vahelduseks leidsid võidusõiduässad ka aega, et pidada üheskoos meeles haigevoodis lamavat seitsmekordset F1 maailmameistrit Michael Schumacherit.