Toyota esisõitja Jari-Matti Latvala Monte Carlo MM-rallil.Foto: JEAN-PIERRE CLATOT
WRC
24. jaanuar 2017, 17:31

Tänaku ja M-Spordi konkurent Toyota annab tormihoiatuse: võime juba tänavu võita! (11)

Üle pikkade aastate tänavu taas autoralli MM-sarjas tehasetiimina sõitva Toyota meeskonna pealik, neljakordne ralli maailmameister Tommi Mäkinen usub, et tema hoolealused võivad juba tänavu MM-etapi võita.

Toyota liitumine oli MM-sarjale kahtlemata suurepäraseks uudiseks, kuid rallieksperdid olid Jaapani autotootja võimalustesse tänavu heas hoos olla pigem skeptilised: polnud ju Toyota ammu MM-karussellil tiirelnud.

Hooaja eel ei uskunud etapivõitudesse ka Mäkinen, kelle sõnul oli tõenäolisem teha häid tulemusi aasta teisel poolel. Ent juba hooaja avaetapil lõpetas Toyota esisõitja Jari-Matti Latvala poodiumil, täpselt kahe M-Spordi mehe Sebastien Ogieri ja Ott Tänaku vahel.

Toyota jaoks fantastiline tulemus tegi mõistagi meele heaks ka Mäkinenil. "Pärast Monte Carlot olen kindel, et võime juba tänavu etapi võita. Igalt rallilt saame uut infot, mis on arenemiseks hädavajalik ning see teeb Toyotat vaid tugevamaks," rääkis ta.

Tõsi, soomlane tõusis teiseks tänu liider Thierry Neuville katkestamisele ning Tänaku suurtele probleemidele autoga. Lisaks oli Monte Carlos tundmatuks suuruseks Citroeni Kris Meeke, kes näitas küll head kiirust, ent katkestas juba esimese täispika päeva alguses.

Autoralli MM-hooaja teine etapp sõidetakse 9.-12. veebruarini Rootsi lumistes oludes.