14 Suure Slämmi turniiri võitnud Rafael Nadal mängis viimati sel tasemel poolfinaalis 2014. aasta Prantsusmaa lahtistel, kui ta ka terve turniiri kinni pani.Foto: SAEED KHAN
Tennis
25. jaanuar 2017, 15:06

VANA RAUD EI ROOSTETA! Austraalia lahtistel rullub lahti vanameistrite paraad! (1)

Tennise Austraalia lahtistest meistrivõistlustest 2017 on kujunenud totaalne vanameistrite võidumarss - üksikmängude kaheksast poolfinalistist on koguni kuus vähemalt 30- ja neli vähemalt 34aastased.

Viimasena tagas koha poolfinaalis endine meeste maailma esireket Rafael Nadal. Üheksanda asetusega hispaanlane alistas kolmanda paigutusega Milos Raonici (Kanada) 6:4, 7:6 (9:7), 6:4 ja jõudis esimest korda pärast 2014. aastat Suur Slämmi turniiri poolfinaali.

Nadal kohtub poolfinaalis Grigor Dimitroviga (Bulgaaria, 15. asetus), kes on ainuke konkurentsi püsima jäänud mees, kelle vanus ei alga numbriga kolm. Dimitrov on 25-, Nadal 30- ning teises poolfinaalis kohtuvad šveitslased Stas Wawrinka ja Roger Federer vastavalt 31- ja 35-aastased.

Naiste poolfinaalides on olukord sama. Pesamunaks on 25aastane asetamata ameeriklanna Coco Vandeweghe, kes on vastamisi 36aastase Venus Williamsiga. Teise paari moodustavad 34aastane Mirjana Lucic-Baroni ja 35aastane Serena Williams.

Üksikmängude poolfinalistide keskmine vanus on 31 aastat ja 11 kuud!

Naiste poolfinaalid ja Federer - Wawrinka duell mängitakse Melbourne'is neljapäeval, Nadal - Dimitrov matš reedel. Naiste finaal on kavas laupäeval ja meeste oma pühapäeval.

Rafael Nadal tähistab poolfinaali jõudmist. Foto: GREG WOOD