Vasakult: Citröen, Hyundai, Ford, Toyota.Foto: Twitter
WRC
25. jaanuar 2017, 17:47

WRC koduleht: selle aasta masinad on mega-machod ja rahvas jumaldab seda (3)

Uus WRC-ralli hooaeg läks käima möödunud nädalavahetusel, kui peeti Monte Carlo ralli. Ametlik kodulehekülg tegi avalöögist esimesed järeldused ja muljed on suurepärased. 

"Esimene võimalus uusi masinaid näha oli talvises Prantsusmaa Alpides ja wrc.com-i hinnangul on autod võimsad," seisab WRC kodulehel avaldatud artiklis. 

Välja toodi neli suuremat nüanssi.

Autod on mega-machod

Vahet ei ole, kas vaadata autosid eest või tagant - need näevad muljetavaldavalt agressiivsed välja. Laiendused annavad masinatele muskulaarse väljanägemise ja tänu vabamaks muutunud aerodünaamika reeglitele on tagatiivad igati võimsad. 

Sellise Fordi masinaga kihutab Ott Tänak. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT

Autod teevad meeldivat häält

Armastame nende uute autode heli. See hääl, mida nad Alpides kihutades kajana kaugele kõlama panid tekitas külmavärinaid. 

Kris Meeke ja Citröen. Foto: YANN COATSALIOU

Autod olid töökindlad

Enne võistlust oli kartus, et nii nõudlikul võistlusel kui Monte Carlo seda on, tekib uute autodega palju probleeme. Jah, väiksemaid probleeme oli, mõeldes kasvõi Ott Tänakule, aga üldiselt oli muresid minimaalselt. 

Thierry Neuville ja Hyundai. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT

Publik armastas neid autosid

Väga palju publikut käis autosid teenindusalas vaatamas, radade ääres nautisid võitlus massid ning isegi katsevälistel aegadel hoiti masinatel silm peal.

Jari-Matti Latvala - Toyota. Foto: YANN COATSALIOU