Kregor Zirk.Foto: ALDO LUUD
Ujumine
26. jaanuar 2017, 09:10

Eesti viimaste aegade parim ujuja Kregor Zirk on lähedal suurepärasele profilepingule Türgis (3)

Möödunud aastal hulgaliselt Eesti rekordeid ujunud Kregor Zirk ja tema treener Kaja Haljaste sõidavad veebruaris Türki, et tutvuda klubiga Energy Standard.

Tegemist on rahvusvahelise profiklubiga, mille treeningbaas asub hetkel Türgis. Liitunud on juba mitmed ujumismaailmas ilma teinud sportlased nagu näiteks Chad Le Clos, kes võitis Rio olümpial kaks hõbemedalit - nii 100 meetri liblikas kui ka 200 meetri vabaltujumises.

Samuti on ujumisklubiga tutvumas käinud Kregori treeningkaaslane Ben Proud, kes kiidab klubi väga ning sõidab juba veebruari alguses Türki, et klubiga treenima hakata.

Energy Standardis treenivad ka mitmed Kregori eakaaslased nii Venemaalt kui Ukrainast. Nende hulgas näiteks Andrei Hloptsov, kes võitis 2016. aasta juunioride EM-il 50 meetri liblikujumises kulla, Zirk oli siis kolmas. Seega on konkurents ujumisklubis väga tihe.

Huvi Zirki vastu paistab tõsine olevat ning kui ka Kregorile klubi meeldib, siis alustab ta nendega treeninguid uuest hooajast ehk septembrist. "Võib juhtuda ka, et saan täiskasvanute MMi ja juunioride MMi vahelise aja juba nendega koos treenida," sõnas 17aastane Zirk.

Ujuja sõnul on ta treenerite ning klubi kohta uurinud ning talle tundub klubi väga professionaalsena. "Seal on kolm treeninggruppi – sprint, keskmaa ja pikemad distantsid. Ma loodan leida hea kombinatsiooni kahe esimese vahel - sprindi."