Rafael Nadal Foto: SAEED KHAN
Tennis
27. jaanuar 2017, 15:51

VÄGEV DUELL! Nadalil kulus bulgaarlase alistamiseks maratonmatšis viis(!) tundi ja legendaarne finaal on tõsiasi

Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlusel peeti täna teine poolfinaalmatš, millest kujunes tõeline triller. 

Vastamisi läksid kogenud Rafael Nadal (ATP9) ja bulgaarlane Grigor Dimitrov (15), kes hispaanlasele võimsa lahingu andis. 

Avasett kuulus kindlalt nimekamale Nadalile 6:3, millest kujunes konkurentsitult kõige lühem etapp - kui parema selgitamiseks läks vaid 36 minutit. Teises setis suutis Dimitrov korralikult mängu tagasi saada ning võitis omakord 7:5. 

Sellele järgnes kaks ülimalt tasavägist setti, millest mõlemal korral läks vaja kiiret lõppmängu. Esimene neist kuulus hispaanlasele (7:5), teine omakorda väärikale konkurendile (7:4). See tähendas, et ligi neli tundi platsil möllanud sportlased vajasid võitja selgitamiseks otsustavat viiendat setti. 

Otsustavas faasis õnnestus seisult 3:3 Nadalil bulgaarlase servigeim murda ning ohjad haarata. Kuigi Dimitrov andis veel kõva vastupanu, siis ei õnnestunud tal ise vastu murda ning kogu sett kuulus 6:4 Nadalalile. Ühtlasi ka kogu mäng 3:2 (6:3, 5:7, 7:6 (5), 6:7 (4), 6:3). Kokku kestis kohtumine uskumatud 4 tundi 56 minutit ja 16 sekundit!

See tähendab, et pühapäeval toimuvas finaalis lähevad vastamisi vanad head konkurendid Roger Federer ja Rafael Nadal. Täpselt nagu kaheksa aastat tagasi. Ühtekokku on see kahe suure vastase üheksandaks Suure Slämmi turniiri vastasseisuks.