Tanel Leok Riola SardosFoto: Tanel Leoki Facebooki leht.
Auto-Moto uudised
29. jaanuar 2017, 21:29

Tanel Leok tegi Itaalias väga korraliku etteaste (1)

Tanel Leok saavutas täna Riola Sardos toimunud Itaalia motokrossi meistrivõistluste avaetapil, kus osales rohkelt maailma tippsõitjaid, MX1 klassis suurepärase kuuenda koha ning oli superfinaalis üheteistkümnes. MX1 klassi sõidus sai parima stardi kodune kangelane Antonio Cairoli, talle järgnesid Tim Gajser (Sloveenia), Jevgeni Bobryshev (Venemaa), Romain Febvre (Prantsusmaa) ja Jeremy van Horebeek (Belgia). Leoki (Sõmerpalu MK, Husqvarna) start ebaõnnestus, kuid tänu heale stardikohale õnnestus tal esimesse kurvi tulla seest ja sealt tõusis ta kiirelt Max Anstie (Suurbritannia) selja taha seitsmendale kohale.  Esimesed seitse meest hakkasidki vaikselt teistel eest ära minema ja nende hulgas oli ka Leok. Leok survestas pidevalt Anstiet ja kaheksandal ringil tõusis Leok kuuendaks. Viimased ringid sai Leok juba lihtsamalt võtta, sest tagant keegi enam ei ohustanud ja ees oli ka väike vahe tekkinud. Cairoli domineeris sõitu täielikult ning võttis lõpuks kindla võidu.

Tugeva lõpuga tõusis teiseks van Horebeek ja kolmandana lõpetas Gajser. Leok oli finišis suurepärasel kuuendal kohal. Väga hea sõidu tegi ka teise eestlasena selle klassi finaalis olnud Gert Krestinov (Motoextreme, Honda), kes avaringil oli alles teise kümne lõpus, kuid sõidu lõpuks tõusis koguni üheteistkümnendale kohale.

Kommentaar kohapealt oli, et rada läks päeva lõpuks väga-väga auku ja osutus mitmele meie võidusõitjale väga suureks katsumuseks. 

MX2 klassi sõitu asus stardist juhtima Jorge Prado Garcia (Hispaania),  kes ei andnud kordagi liidrikohta käest. Viimastel ringidel suutis Benoit Paturel (Prantsusmaa) ta küll kini püüda, kuid mööda sõitmiseks enam jõudu ei jätkunud ja nii tuli leppida teise kohaga. Kolmandana lõpetas sõidu rootslane Alvin Ostlund.

Karel Kutsari (Sõmerpalu MK, Husqvarna) start kahjuks ebaõnnestus ja tal tuli sõitu grupi keskelt alustada. Kutsar näitas raskel rajal küll väga head hoogu, kuid mitu kukkumist sõidu jooksul ei lubanud paremat 22. kohast. Hans Priidel (RedMoto Racing, Husqvarna), kes end hommikul väga südilt finaali sõitis, katkestas sõidu ja sai kirja 39. koha.

Päeva lõpetas MX1 ja MX2 klassi ühine superfinaal, kus osalesid mõlema klassi 20 parimat, eestlastest Leok ja Krestinov. Stardikohta said kõigepealt valida MX2 klassi sõitjad ja seejärel MX1 klassi mehed. Parima stardi tegi rivi keskelt Cairoli ja sellega oli esikoha saatus otsustatud. Cairoli liikus rajal teistest kiiremini ja tegi mõne ringiga juba suure vahe sisse ning kontrollis seejärel sõitu lõpuni. Teisena lõpetas superfinaali van Horebeek ja kolmandana Gajser. 

Leok sai 26. stardikohalt kohutava stardi ja avaringil oli ta päris rivi lõpus. Vaatamata sellele võttis Leok kohe väga hea hoo üles ja hakkas ring-ringilt kohti parandama. Peagi tõusis ta juba Top 20 piirile ning sõidu lõpuks õnnestus tal tõusta koguni 11ndaks. Ka Krestinov oli tegemas väga korralikku sõitu ja hoidis pikalt 15. kohta, kuid neli ringi enne sõidu lõppu ta kolvi purunemise tõttu katkestas.