Spordivaria

Ott Järvela | Darvinism hävitab spordis nomenklatuuri (7)

LISA KOMMENTAAR

eraldi1. veebruar 2017, 00:02
Ka jalgrattaspordis võiks ühistardiga sõidud ära kaotada, sest on liiga palju mõttetuid kukkumisi. Tuleks teha inividuaaseid eraldistarte. Paarissõite ja võistkonnasõite, nagu kunagi sõidetigi neljakesi 100 km, kus üks OM medal ka Eestisse kukkus, tõsi veel nõukaajast, aga sõitis Eesti mees. Meie vabariik ei andnud talle veel Dünamost raha saamise eest neid aastaid pensionistaaxiks lugeda. Vene ohvitserid aga said kõik vabalt pensionile eesti rahva kulul.
muhvigi31. jaanuar 2017, 23:56
Klavan ja Tänak ning isegi Kelly pole veel mingid tegijad maailmamastaabis, alles algajad. Kahju ainult et meie ajakirjanikud kuuluvad ka algajate kategooriasse, kes ei adu muhvigi.
Jorma30. jaanuar 2017, 22:07
Huvitav,et kust tulevad sellised spordiajakirjanikud, kes väidavad kõigi asjade kohta , et need nimetatud on üleilmse tuntusega. Olen ka viimasel ajal palju jälginud välismaist ajakirjandust (tänu meie suleseppadele) ja ei ole see asi nii roosiline ühti. Klavani puhul on ikka rohkem uudis negatiivne. Autoralli jääb ka päevalehtede alumisse nurka ja X-Games-i ei leidnud isegi Saksamaa suurimadest ajalehtedest, kus Kelly ees võitis ju valitsev maailmameister Liza Zimmermann.
Kroom30. jaanuar 2017, 12:36
Harrastajad ei loe, loeb publik ja/või see, kuidas see telekas välja näeb. Näiteks klassikaline murdmaa suusatamine kaotab populaarsust laskesuusatamisele ja murdmaa suusatamise sees omakorda on väga vähe eraldistardi võistlusi alles jäänud.
Pole paha, tugitoolisportlane on ninaga telkas kinni ja mehd lumel muudkui jooksevad suuskadega.30. jaanuar 2017, 13:42
Suusatamine oli on ja elab edasi, milistes variantides polegi oluline, reegleid on alati kohendatud ja seda mitmetel aladel. Kui on palju nn. harrastajaid, siis on ka tippe. Meil on viimastel aegadel suusatamises tippude vaegus, aga ootame veel, eestlased on visad, jaguks ka tarkust.
Laskesuusatamine on alati olnud populaarne ja konkurents huvitavalt pingeline oma kangelastega.
Sportlane30. jaanuar 2017, 13:50
Mis murdmaasuusatamisse puutub, siis nõustun täielikult - kuni domineeris eraldistart, oli murdmaasuusatamine palju huvitavam ja vaatemängulisem kui nüüd, mil lastakse kari suusatajaid korraga rajale, lootuses, et nad kukuvad, keppe murravad ja karvupidi kokku lähevad jne. Ka pole sellise suusatamise juures sageli mõtet enam tehnika ilust rääkida, sest mis tehnikast me räägime, kui iga sportlane peab kogu aeg võitlema positsiooni eest ja olema lakkamatult valmis kokkupõrgeteks, rajalt väljasõiduks jne? Ka annab praegune ühisstardi maania võimaluse tiimitööks, mis eelistab selgelt suuri suusariike, samas kui üksikud tipud väiksematest suusamaadest süüakse armutult ära. Nii juhtus näiteks ka Veerpaluga ühel MM-il kui Alsgard norrakad meie mehele järgi vedas ja Veerpalu, kes eraldistardi puhul võitnuks võistluse pika puuga, pidi rühmas töötavatele norrakatele alla vanduma ning kaotas isegi lootuse poodiumile tõusta. FIS võiks ometi aru saada, et murdmasuusatamine ei ole sama mis jalgrattaspordi maanteesõit. Eraldistart ning distantsijooksul tekkivad üksikud paarid ja triod on kordi vaatemängulisem kui praegune möll rajal.
O. J. peaks uurima seda maadluse kaotamise (paariks-kolmeks kuuks praktiliselt!) tausta.30. jaanuar 2017, 09:35
Kuuldavasti oli see 2013. aasta ROKi otsus darvinismist kaugemast kaugem, tegemist oli teatud salasepitsusega, millele ROKi istungil Buenos Aireses, anti ammendav vastus. Isegi kui see oleks saanud vastupidise tulemuse, olnuks maadlus hoopis hinnatum, sest taas maadeldi protestiks(?) OLYMPOSEL. Nii-et ei tasu kiibitsejatel hambaid teritada, maadlusega (maailmas olla cir. 35 miljonit harrastajat!) on tegemised kindlamad. Edu ka ajakirjanikest "nomenklatuurile".