Miko Niinemäe.Foto: Teet Malsroos
WRC
2. veebruar 2017, 17:06

Eesti rallisõitja sõidab juunioride WRC-sarjas

Mullu juunioride arvestuses Rally Estonia võitnud Miko Niinemäed näeb tuleval hooajal juunioride WRC-sarjas (JWRC), mille on varem võitnud näiteks üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb ja neljakordne võitja Sebastien Ogier.

JWRCs sõidetakse Eesti parima rallisõitja Ott Tänaku leivaisa M-Sport toodanguga. Nimelt on britid noortele kihutamiseks valmistanud Ford Fiesta R2T nime kandvad masinad. Rehvide eest hoolitseb DMACK.

WRC-sarja kodulehe teatel on JWRCst osa võtmas üle kümne piloodi, teiste seas ka eestlane Miko Niinemäe. Lisaks on piloote näiteks Gruusiast, Boliiviast ja Mehhikost.

JWRC on avatud kõigile alla 29aastastele pilootidele ning tänavu sõidetakse sarjas kuus etappi. Etapid on jaotatud kolmeks paariks ning iga paari võitja teenib autasuna võimaluse sõita kaks etappi WRC2 masinaga. JWRC üldvõitja teenib auhinnana aga ühe etapi WRC2 autoga.

JWRC-sari algab 6. aprillil Prantsusmaal ning lõpeb 8. oktoobril Hispaanias. Lisaks sõidetakse Itaalias, Poolas, Soomes ja Saksamaal.