Gert Dorbeku (palliga) kogemused tõid Tartule raske võidu.Foto: Aldo Luud
Korvpall
4. veebruar 2017, 19:22

Tartu alistas Pärnu alles viimaste minutite trilleris, võidud ka TLÜ/Kalevile ja TTÜle

Korvpalli Eesti meistriliigas sõitis Tartu Ülikool külla Pärnusse, kust tagasi koju minnakse üliraske 67:62 võiduga. Rapla kaotas samal ajal kodus 63:70 TLÜ/Kalevile ja TTÜ võitis neile külla tulnud Rakveret 92:86.

Pärnus kulges kohtumine väga tasavägiselt ja kümne minuti järel oli seis viigis 18:18, poolajal 33:33. Viimasele veerandile läks Tartu vastu eduseisul 53:50. Otsustav neljandik algas paremini kodumeeskonna jaoks. Kahe tabava lähiviskega haaras Pärnu eduseisu 54:53, mängida jäi tol hetkel veel veidi alla kaheksa minuti.

Sõna otseses mõttes pea viimase minutini oli mõne punktiga peal Pärnu, kuid täpselt siis, kui tulid kõige olulisemad rünnakud, suutsid Tartu kogenud mehed Talts-Sokk-Dorbek oma ära teha. Tanel Sokk lisas viimased punktid vabavisetest ja tablool särasid numbrid 67:62.

"Kujunes selliseks kinniseks mänguks, pallikaotusi mõlemal poolel vähe ja probleeme oli visketabamusega, mis nii mõneski mehes kindlasti ebakindlust süvendas. Mõlemalt poolt siiski soliidne mäng, ma usun. See, et lõpu otsustasid meie kogenud mehed, on loogiline – treenerina loodan ikka sellistel hetkedel just nende kogemustele," rääkis Gert Kullamäe pärast kaotust.

Gert Kullamäe Foto: Toomas Tatar

"Me teadsime juba enne hooaja algust, et seekordne tuleb antud komplekteeritusega teistsugune, kui varasemad olnud on. Olen isegi üllatunud, et senimaani ei ole koduses liigas komistanud rohkem, kui vaid Kalev/Cramo vastu. Usun, et antud olukorras oleme oma asjadega seni väga hästi hakkama saanud."

Täna olid Tartu poolel edukaimad tagamängijad Tanel Sokk ning Gert Dorbek, kelle arvele kogunes vastavalt 19 ja 14 punkti.

TLÜ/Kalevi võidumängus Rapla üle viskas Kristo Saage 18 ja Djordje Dzeletovic 17 punkti. Rapla kasuks tõi Rasham Saurez 18 punkti. Esimest korda Rapla särki kandnud hollandlane Jito Kok sai 18 minutiga kirja kaks punkti, kaks lauapalli ja ühe korvisöödu.

TTÜ sai korvirohkes mängus 92:86 jagu Rakverest. Kiur Akenpärg viskas 20 ja Nikola Vujovic 19 punkti. Tarva parimana tõi Siim-Markus Post 23 silma.