Siim-Sander Venel ja tema meeskonnakaaslastel oli eile kõvasti üleelamisi.Foto: nn-basket.ru
Korvpall
5. veebruar 2017, 11:29

Siim-Sander Vene koduklubi peatreener Arturs Štalbergs: "See oli tsirkus!"

SKANDAAL ÜHISLIIGAS! Tabloo ei töötanud, Nižnile lubati 20:0 võitu ja meeskond lahkus, kuid nende buss käsutati saali poole tagasi ja mehed mängima!

Korvpalli VTB Ühisliiga eilne mäng Krasnodari Lokomotiv-Kuban - Nižni Novgorod pöördus korralikuks skandaaliks, sest Krasnodari Basket-halli tabloo ei töötanud ja kohtumise algus venis üle poolteise tunni.

Kogu loole andis täiendavat vürtsi asjaolu, et Nižni meeskond sõitis mängule kahel korral. "See oli tsirkus!" lajatas peatreener Arturs Štalbergs Nižni kodulehe vahendusel. "Ma pole oma mängija- ja treenerikarjääri jooksul näinud veel midagi niisugust. Pidime mängule sõitma kahel korral. Pärast soojenduse tegemist selgus, et ei tööta ei suur ega 24 sekundi tabloo. Meie juurde tuli peakohtunik ja ütles, et Lokomotiv saab tehnilise kaotuse 0:20, hüppepall visati õhku ja lahkuti. Mängijad läksid duši alla ja vahetasid riided, istusime bussi ja hakkasime sõitma, kuid meid peatati ja paluti tagasi pöörduda, et mängu alustada. Seejuures tabloo endiselt ei töötanud."

Lokomotivi peatreener Saša Obradovic ütles, et sarnaseid juhtumeid on tal varemgi olnud, kuid seekord arvas, et nüüd on kõik ja tuleb leppida kaotusega - kui mängu alustati, siis tabloo ju endiselt ei töötanud! "Kõik arvasid, et siin pole enam midagi teha. Ma juba riietusin ümber," vahendas Loko pressiteenistus oma juhendaja lauset.

Lokomotiv-Kubani president Andrei Vedištšev tänas nimeliselt isikuid, kes otsustasid mängu toimumise: Ühisliiga president Sergei Kuštšenko, peadidrektor Ilona Korstin ja mängu komissar Krzysztof Koralewski Poolast. Isegi Ühisliiga kodulehel teatati kiirelt, et Moskva aja järgi eile kell 16 algama pidanud kohtumise uus algusaeg on Ühisliiga direktoraadi otsuse kohaselt 17.40.

"Ma ei saa kommenteerida tehnilise kaotuse nüanssi, sest seda mõistet võistluse juhendis seoses inventari rikkega ei ole," väitis Vedištšev. "Keegi pole tehnika rikkimineku eest kaitstud, seda enam, et tund enne mängu oli kõik korras. Nižni Novgorod palus mängu üle viia mõnele teisele kuupäevale, aga selleks polnud alust. Seda enam, et pealtvaatajad olid juba saalis ning meie klubil pole täiendava mängu jaoks vaba akent. Palusime Ühisliiga juhtkonda ja oma Nižni Novgorodi kolleege, et saaks mängu samal päeval ära pidada. Muidu saanuks mängust keeldumise korral tehnilise kaotuse hoopis Nižni Novgorod. Tänan Kuštšenkot, Korstinit ja Koralewskit operatiivse sekkumise eest ja otsuse eest mäng pidada. See otsus võeti vastu korvpalli ja pealtvaatajate huvides."

Võib meenutada, et näiteks Balti liiga juhendis on inventari ülesütlemise punkt täiesti olemas - Rakvere Tarvas sai mõne kuu eest 20:0 võidu Lätis Ogres, kui korvilaud purunes ja seda ei suudetud 45 minuti jooksul asendada.

Mängust endast: Nižni haaras kohe initsiatiivi ja juhtis veel enne viimast veerandit kolme punktiga, kuid kaotas lõpuks 75:88. Vene viskas 10 punkti. "Mis puutub mängu, siis mehed olid tublid! Võitlesid meie praeguse kaadrinappuse juures suurepäraselt. Mängu saatuse otsustas mõni võtmehetk, mille järel oli raske võidelda võidu eest. Võrdses mängus tuleb lasta meeskondadel endil selgitada, kumb neist on tugevam," viskas Štalbergs veel ühe vihje õigusemõistjeta suunas.