Anett KontaveitFoto: Jörgen Norkroos
Tennis
9. veebruar 2017, 00:26

Anett Kontaveit: järgmiseks mänguks keskendumine aitabki eelmisest üle saada

Eesti tennisenaiskond alustas kodust Fed Cupi turniiri ülivalusa 1:2 kaotusega Serbiale. Emotsionaalselt raskeks teeb tolle allajäämise tõik, et paarismängu kolmandas setis juhtisid Maileen Nuudi - Anett Kontaveit serblannade vastu 5:2, kuid langesid lõppeks 5:7 (kogu matš 4:6, 6:1, 5:7). 

Mõlemad tüdrukud olid mängujärgsel pressikonverentsil silmanähtavalt löödud. "Algul tuleb natuke maha rahuneda, ei oskagi kohe midagi öelda," alustas Kontaveit ja jätkas teemal, kuidas säärasest kaotusest üle saada.

"Järgmiseks mänguks keskendumine aitabki eelmisest üle saada. Peab juba homse (tänase - M.T.) peale mõtlema, ei saa liiga kaua selle kaotuse üle juurelda."

Kõigest 16aastane Nuudi lisas omaltpoolt, et loodetavasti tuleb sõba kergesti silmale. "Alguses oli väike närv sees, aga iga punktiga läks aina kergemaks. Peame võtma päev korraga ja juba homse peale mõtlema," lisas maailma esi200 naiste vastu sitkelt mänginud neiu.

Kas kolmanda seti 5:2 eduseisul võisid mõtted juba võidul olla? Kontaveit lükkab säärase spekulatsiooni kindlalt ümber. "Vastastel olid rusikad püsti terve mäng, oli näha, et nemad väljakult niisama ära ei lähe," lausus meie esinumber, kes kõigest 40 minutit enne paarismängu algust võitis üksikmängus kahes setis Serbia esinumbrit Nina Stojanovici. "Me ei jäänud midagi ootama. Mängisime 5:2 pealt kolm tasavägist geimi." 

Täna on Eesti vastaseks Iisrael, kellele aasta eest 0:3 kaotati, ning homme Bulgaaria. Kas edasi läheb kergmaks või raskemaks? "Kergemaks ei lähe;" arvab Kontaveit. "Ranking 200-250, ma ei usu, et see vahe seal nii suur on, kõigiga tuleb korralikult mängida."