Reena Kolli võistlus ebaõnnestus.Foto: Aldo Luud
Kergejõustik
9. veebruar 2017, 17:50

Nulli saanud rekordinaine Reena Koll: praegu pole eesmärgiks tulemus, tahame tehniliselt suure sammu edasi teha (2)

Tartus toimuvatel viiendatel Martin Kutmani mälestusvõistlustel kergejõustikus sai Reena Koll naiste teivashüppes nulli. Varem mitu korda samal võistlusel Eesti rekordit uuendanud Koll ajas kolmel korral maha algkõrguse 4.02.

Selgub, et midagi hullu siiski lahti ei ole: Koll taastus pikalt vigastusest ja harjub sisehooajal uue tehnikaga. "Suvel oli mul pöias väsimusluumurd ja sügisene ettevalmistus jäi lühikeseks. Kokku pidin kolm kuud puhkama. Tänaseks on vigastus täielikult taandunud," selgitas ta.

"Praegu ei ole mu eesmärgiks mingit tulemust hüpata ega kohta võita. Proovime teha tehniliselt suure sammu edasi, eesmärk on suvel hüpata 4.55 või 4.55," jätkas ta. "Mul ei ole mõtet hüpata 4.35 selle sama tehnikaga, kuna sellisel juhul ei tee ma sammu edasi." Kolli nimel olev Eesti rekord on eelmisel Kutmani võistlusel hüpatud 4.31.

Reena Koll. Foto: Aldo Luud

Kas Koll kahetseb, et tänaseks algkõrguseks sai 4.02 valitud? "Ei kahetse. Tegelikult ma peaks 4.02 igal ajal üle hüppama. Hetkel lihtsalt ei suuda veel võistlustel nii häid hüppeid teha kui trennis."

Milles seisneb mainitud tehnikamuutus. "Praegu liigun ma liiga palju edasi, eesmärk on rohkem liikuda kõrgusesse," püüdis Koll lihtsate sõnadega selgitada. "Pööran end rohkem lati peale. Pürgin kõrgele, tahan õla alla saada, sügavus on oluline."