Jaanus TeppanFoto: Aldo Luud
Talisport
12. veebruar 2017, 15:07

Suusakoondise peatreener Jaanus Teppan: omavaheline seis on põnev, aga järgmine nädalavahetus annab selgema pildi (9)

Eesti suusakoondise peatreener Jaanus Teppan sõnas pärast tänaseid klassikadistantse, et kohalikud meistrivõistlused täitsid oma esimese eesmärgi, milleks oli mõõduvõtu väärtustamine läbi selle, et võitjad teenivad pääsme Lahti MM-koondisesse.

"Konkurentsi oli hea vaadata, eriti meestel. Oli hästi võitluslik, mis mulle väga meeldis, kahjuks pealtvaatajaid oli vähe," lausus Teppan võistlusnädalavahetuse kokkuvõtteks.

"Seisundi poolt ei oska hinnata, sest see on omas liivakastis mängimine. Järgmine nädalavahetus annab selgema pildi, kas vahepeal on toimunud mingid muutused paremuse poole või mitte. Omavaheline seis on põnev."

Tänase meeste 15 km klassikasõidu võitis Raido Ränkel 1,6 sekundi suuruse eduga Andreas Veerpalu ees. Kuigi Ränkel lunastas MM-pileti juba eilse sprindikullaga ning statuudi järgi peaks seega Lahtiks koondisekoha tagama ka Veerpalu, ei saa tema nime veel lukku panna.

"Teeme lõpliku otsuse järgmisel pühapäeval, aga Andrease avaldus oli tõsine. Seda enam, et ta kaotas ainult 1,6 sekundiga. Ta oli eile sprindis ka hea (kuues, eestlastest neljas - M.T.). Vaadates Salt Lake City sõite (kuu alul toimunud juunioride ja U23 MMil - M.T.), tundub, et ta liigub tõusvas joones."

Lisaks tõi Teppan eraldi välja Kristjan Kolli südi etteaste eilses vabatehnikasprinids, mis lõppes 21aastase mehe jaoks pronksmedaliga.