Erika Kirpu,(vasakult), Kristina Kuusk ja Julia Beljajeva elavad kaasa Irina Embrichi matšile.Foto: Augusto Bizzi / FIE
Vehklemine
12. veebruar 2017, 19:27

Eile võitnud ja täna finaali jõudnud Julia Beljajeva: terve naiskond vehkles hästi!

Epeevehklemise MK-etapil Legnanos jõudis Julia Beljajeva kahel päeval järjest finaali ning kui eile võitis ta individuaalvõistluse, siis täna tuli Eesti naiskonnal leppida teise kohaga.

"Ma ei näe selles teises kohas midagi hullu, me kõik vehklesime täna hästi," lausus Beljajeva ja lisas, et aasta põhieesmärgid on EM ja MM. "Jah, oleme Hiinale viimasel kahel korral küll kaotanud, kuid seekord vehklesime eelmisega võrreldes palju paremini. Toona oli ainult Irina (Embrich - toim) tasemel, nüüd püüdsime kõik teda aidata."

Eesti naiskond (koosseisus peale Beljajeva ja Embrichi veel Kristina Kuusk ja Erika Kirpu) jäi finaalis Hiinale alla 25:28, eelnevalt oli jagu saadud tugevatest Prantsusmaast ja Lõuna.Koreast. "Kaheksa parema seas on kõik naiskonnad tegelikult enam-vähem võrdsed. Reiting küll ütleb, et keegi on esimene ja keegi kuues, aga kõik, kes nii kaugele jõuavad, on võimelised võitma," märkis Beljajeva.

Kõigi aegade esimene individuaalne MK-etapi esikoht rõõmustas teda mõistagi väga. "Võistlus algas juba reedel hästi, pääsesin alagrupist otse 64 parema sekka ja see säästis jõudu - muidu pidanuksin veel kaks-kolm matši pidama. Kõik minu matšid olid pingelised, MK-sarjaga on liitunud palju uut rahvast, aga nad pole vanematest olijatest nõrgemad. Igal võistlusel jõuab keegi uus tulija nelja parema sekka," kirjeldas Beljajeva.

Mis ikkagi tõi 2013. aasta maailmameistrile, kuid vahepeal palju ebaõnnnestumisi üle elanud Beljajevale uue vormitõusu? "Tõsi, ma polnud juba ammu jõudnud MK-etapil poodiumile. Ühel võistlusel jäi napilt puudu siin, teisel võistlusel seal. Eks tekkis ka ebakindlust. Aga olen treeningutel edasi rüganud ja see töö kandis nüüd vilja."

Beljajeva lisas, et hea emotsioon aitab kaasa üha parematele tulemustele: "Kaks võitu ja 16 parema sekka jõudmine tõid hea tunde, et mingi tulemus on juba käes. Sealt edasi tahad jõuda juba veerand-, siis poolfinaali."