Nico Rosberg koos abikaasa Vivianiga vormel 1 tiitlit tähistamas.Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Vormel 1
13. veebruar 2017, 10:02

Tšempionina F1-sarjast minema jalutanud Rosberg avaldas edu saladuse

Lastena kardispordis koos kihutanud ja sõpradeks saanud Lewis Hamilton ja Nico Rosberg võisid küll F1-sarjas Mercedeses sõites olla enamasti vaenujalal, kuid Rosbergi sõnul aitas konkurents tal paremaks muutuda.

31aastane sakslane kroonis oma tehnikaspordikarjääri mullu, kui võitis just Hamiltoni ees võidusõidumaailma kuningliku sarja vormel 1. Neli päeva pärast triumfi teatas Rosberg F1-karjääri lõpust.

Hamilton ja Rosberg sõitsid Mercedeses meeskonnakaaslastena neli aastat ning kuigi enamasti oli peal britt, õppis Rosberg talle vastu võitlema. Tõsi, sakslane tunnistab isegi, et see võttis palju aega.

"Lewis oskab väga hästi hea ja halva piiril sõita. Ta on väga-väga tark," ütles Rosberg Daily Mailile. "Hamiltoni jaoks tuli ratas-rattas sõitmine loomulikult, minu jaoks mitte."

Rosberg pidi enda sõnul nägema vaeva, et enda sõidustiili agresiivsemaks muuta. "Tegin seda selleks, kuna varem oli Lewis minust liiga tihti üle olnud. Vaatasin videoklippe ja tegin vajalikke muudatusi," selgitas pisitütre isa.

Et kiiremaks muutuda, jättis Rosberg maha ühe oma meelishobi rattasõidu. "Lõpetasin eelmisel suvel jalgrattaga sõitmise, et kaalust ühe kilo kaotada. Järgmisel etapil Jaapanis võitsin kvalifikatsiooni ühe sajandikuga. Üks kilo võrdub kolme sajandikuga," avaldas ta. "Seega võitsin ajasõidu tänu jalalihaste kaotamisele."