Siim-Sander Vene on Erik Keeduse üle mänginud ja toob kaks punkti.Foto: Martin Ahven
Korvpall
13. veebruar 2017, 20:17

7 VÕTIT | Äge võitlus Vene koduklubiga, BC Kalev/Cramo - Nižni Novgorod 87:91

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond võõrustas Ühisliigas Siim-Sander Vene koduklubi Nižni Novgorodi ja kaotas 87:91. Õhtuleht võtab mängu kokku seitsme võtme abil.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Nižni Novgorodi vigastatud mängijate tervenemine. Niimoodi võib väita, sest külaliste eelmises kohtumises kolmapäeval EuroCupil Jeruusalemma Hapoeli vastu ei mänginud Ivan Strebkov ega Pjotr Gubanov (samuti Dijon Thompson, kel hiljem liitununa polnud ses sarjas kaasa tegemiseks luba). Nüüd olid algviisiklased rivis tagasi ja nad tegid palju pahandust. Strebkov sattus sõiduvette ja viskas juba poolajaga 14 punkti. Gubanov hoidis korvialuse päris hästi korras ja nõelas lõpuveerandil valusate visetega. Mängu lõpuks kogus Strebkov 19 punkti, 5 lauapalli ja 5 korvisöötu ning Gubanov 12 punkti.

2. Kuidas esines Siim-Sander Vene?

Hästi. Vene sekkus vahetusmehena kolm minutit enne esimese veerandaja lõppu Nižni eduseisul 19:18 ning aitas tasavägise alguse järel oma meeskonnal initsiatiivi haarata. Ta võttis mõnuga ette kunagise treeningukaaslase Erik Keeduse, viskas kiirelt kaks korvi ja lisas teisel veerandil veel kaks tükki, kogudes suureks vaheajaks 10 punkti. Kokku tema arvele 13 punkti ja 2 korvisöötu.

3. Mida tähendas võit/kaotus tabeliseisu silmas pidades?

Kalev kaotas otsesele konkurendile võitluses play-off'i koha pärast. Kui eelmistes kohtumistes saadud kaks võitu olid pärast hooaja esimese poole nukrat mängupilti taas andnud play-off'i lootust, siis iga kodus saadav kaotus kahandab seda. Kõik pole veel läbi, kuid lootus väheneb üha. Nižnil on nüüd 5 võitu ja 10 kaotust, Kalevil 4-12 ning kaheksandat kohta hoidval Astanal 6-9.

4. Kes olid mängu paremad?

Demonte Harper, Rain Veideman ja Ivan Strebkov. Mõne eelmise kohtumisega võrreldes veidi rohkem võttis mängu enda peale jälle Harper. Ta aitas võõrustajad kolmanda veerandi lõpu eel kümnepunktilisest kaotusseisust peaaegu järele, kuid lõplikku murrangut ei suutnud tuua. Temalt 22 punkti, 6 lauapalli ja 7 korvisöötu. Aga ka Veideman ei jäänud maha (22 p, 6 rs). Strebkovi panusest oli juba eespool juttu, väga kasulik oli Nižnile ka Dijon Thompson (20 p, 8 lp).

5. Mida peavad meeskonnad edasist silmas pidades parandama?

Kalev: Vahetused häirisid alguses saavutatud head rütmi. Ei Sokk, Ljutõtš ega Gladness tugevdanud mängu. Algviisiklastest langes ansamblist välja Tollefsen, kelle visked ei vaadanud korvi poole ning kes Nižni lihtsad liikumised mitmel korral maha magas. Taas oli probleeme kaitsega - Nižni on küll hea rünnakuga meeskond, aga ikkagi.

Nižni: Ka Nižni oli esimesel poolajal kaitsega hädas, kuid suutis poolajal teha vajalikud korrektiivid ja kalevlased sattusid seejärel rünnakute ülesehitamisega raskustesse.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Avaldame asjaosaliste kommentaarid esimesel võimalusel.

7. Mis saab edasi?

Kalev alustas täna Ühisliigas kuuemängulist kodumatšide seeriat, järgmisena võetakse pühapäeval, 19. veebruaril vastu Frank Elegari koduklubi Krasnojarski Jenissei. See mäng algab suurhallis kell 17.

Nižni Novgorod peab sel nädalal aga tervelt kolm mängu. Neljapäeval võõrustatakse Kaasani Unicsit ja pühapäeval Peterburi Zeniti.