Ott Tänak ja Martin Jäveoja (vasakul) jäid seekord veel Jari-Matti Latvalale ja Miikka Anttilale alla. Foto: JONATHAN NACKSTRAND
WRC
13. veebruar 2017, 20:43

Rootsi ralli võitnud soomlane: olin kindel, et Tänak läheb minust viimasel päeval mööda

Hooaja teise WRC-ralli Rootsis võitnud Jari-Matti Latvala tunnistas pärast triumfi, et nõnda hea tulemus tuli tema jaoks üllatusena. 

"Minu jaoks tuli võit väga suure üllatusena, sest pärast laupäevast võistluspäeva olin kindel, et Ott Tänak läheb minust mööda," rääkis 31aastane soomlasest rallimees. 

"Õnneks sobisid pühapäevased katsed minu sõidustiiliga suurepäraselt. Samuti oli auto väga hea, nii et saime viimasel päeval näidata oma klassist minekut."

Latvala tunnistab, et Toyota roolis tunneb ta end üle aastate jälle suurepäraselt. "Eelmise hooaja teises pooles minu esitused andsin kõvasti järgi ja kaotasin palju enesekindlust.

Kui sain võimaluse uue auto rooli istuda, siis see oli suurepäraseks motivatsiooniks. Siinsel meeskonnal on suurepärane sisekliima ja see on minu taseme taas tõstnud sinna, kus see oli varem. 

Rootsi ralli võit tundub täpselt samasugune nagu 2008. aastal, kui esimest korda triumfeerisin. See tunne on imeline." 

Soomlase jaoks on hooaeg tõepoolest hästi alanud, kui tänu Monte Carlo teisele kohale asub ta üldkokkuvõttes esimesel real.