FC Barcelona ründaja Luiz Suarez on veebruaris platsil käinud kolmes mängus, kus löönud neli väravat. Täna asub ta kimbutama PSG kaitseliini.Foto: JOSEP LAGO
Meistrite liiga
14. veebruar 2017, 04:00

Meistrite liiga naaseb Katari derbiga, kui vastamisi PSG ja FC Barcelona

Jalgpalli Meistrite liiga naaseb talvepuhkuselt suure pauguga. Kohe kaheksandikfinaalide avapäeval lähevad vastamisi kaks ülimalt ambitsioonikat ja edunäljas meeskonda – Pariisi Saint-Germain ja FC Barcelona – kel mõlemal tugev side Katariga.

Pariisi tippklubi omanikuks on alates 2011. aastast Katari riiklik investeerimisfond, mis pumbanud meeskonda tohutult miljoneid ja muutnud nad kodumaal suveräänseks meistriks – neljal eelmisel hooajal on tiitel võidetud keskmiselt 15punktilise vahega. Kõik siiski roosiline pole, sest Meistrite liigas loodetud läbimurre puudub – neli hooaega järjest on veerandfinaali toppama jäädud.

FC Barcelona nähtav seos Katariga algas samuti 2011. aastal, kui särgile kanti emiraadi heategeva fondi Qatar Foundation nimi. Paar aastat hiljem asendus see juba lennufirma Qatar Airways reklaamiga. Seega kui PSG kuulub Katarile, siis Barcelona jaoks on nad suursponsoriks.

Palliplatsil oldi vastamisi ka tunamulluses Meistrite liiga veerandfinaalis, kui Barcelona võttis kindla võidu – esmalt alistati PSG võõrsil 3:1 ja siis kodus 2:0. Sama ühepoolset duelli ei eelda tänavu ükski asjaosaline.

"Matšid tõotavad kujuneda haaravateks. Määravaks saab kvaliteet võtmehetkedel, taktikavalik ja duellide võitmise protsent. Mängime maailma ühe parema meeskonna vastu ja kõik mehed on väga motiveeritud. Me ei pea end kellestki nõrgemaks ja võistkond kubiseb mängijatest, kes ihkavad saada suurepärase loo autoriteks!" teatas PSG peatreener Unai Emery.

Barcelona juhendaja Luis Enrique tunnustas avamatši eel vastase viimaste nädalate mänge – PSG on veebruaris pidanud neli mängu ja võitnud need kõik väravate vahega 12:2. "Peame võitmiseks esinema vastasest paremini. Unai käekirja tundes teeb ta meie ülesande keeruliseks. Eesmärk on meeskondadel ühine, aga proovime palli kontrollida ja tekitada võimalikult palju väravavõimalusi," sõnas Enrique, kelle meeskond leidis laupäeval Alavesi vastu üles väravasoone (6:0 võit).

Põnev ja ettearvamatu on ka teine tänane paar, kus Portugali kõrgliiga liider ja mullune veerandfinalist Lissaboni Benfica võõrustab heitlikult esinevat Dortmundi Borussiat. 2013 finaali jõudnud Saksamaa klubi on talvepausi järel võitnud viiest mängust kolm, aga kaotas viimati 1:2 Bundesliga punasele laternale Darmstadtile.

"Meie vastaseks on nõrkusteta meeskond, kelle trumbiks kiirus ja kiire rünnak. Laupäeval tabas meid ootamatu ebaõnnestumine, ent oleme proovinud enesekindlust taastada. Usume, et suudame võita," sõnas Borussia juhendaja Thomas Tuchel.

* * *

Pariisi Saint Germain – FC Barcelona (VSB ja YLE2)

Lissaboni Benfica – Dortmundi Borussia (TV6)

Mõlemad kohtumised algavad 21.45. Kaheksandikfinaalid kordusmatšid mängitakse kolme nädala pärast.