Sääraseid olukordadesse hilinemisi, nagu Mathieu Debuchy (mustas) meeskondade eelmises omavahelises kohtumises, ei tohi Arsenal täna Bayerni vastu endale lubada.Foto: AFP / Scanpix
Meistrite liiga
15. veebruar 2017, 04:00

Arsenal vajab distsiplineeritud kaitset, et must ajalugu ei korduks

Londoni Arsenal on kuuel eelneval jalgpalli Meistrite liiga hooajal pudenenud konkurentsist kaheksandikfinaalis. Kas too "saavutus" kordub ka tänavu, selgub kolme nädala pärast. Kuid õhtul Müncheni Bayerni kodustaadionil toimuv play-off madina avavaatus peaks andma aimduse, kuhu suunas asjad tüürivad.

Sotsiaalmeedialahingu inglased Bayernile igatahes juba kaotasid. Nimelt saatis Saksa hiid Arsenalile Twitteris pildi oma meeskonnabussist ning lisas sinna tögava teksti: "Toome kogu satsi sellega kohale, kuid jätame bussi parklasse."

Kuidas võiks olla jõudude vahekord palliplatsil? Koduliigade põhjal on raske mingeid põhjapanevaid ennustusi teha. Arsenali mäng kui ka tulemused on viimastel nädalatel olnud heitlikud. Bayern, tõsi, kaotas viimati novembrikuus, ent eelmise viie matši sekka mahub kolm üheväravalist võitu ja 1:1 viik tänavu tabeli alumises pooles vireleva Schalkega.

"Lahing Arsenaliga on meile suur väljakutse," lausus Bayerni ründetuus Robert Lewandowski mängu eel. "Loodetavasti teeme Münchenis nii hea esituse kui ka tulemuse.

Arsenalil on osavad pallurid, kes teavad, mida tähendab Meistrite liigas mängimine. Aga peame keskenduma enda esitusele. Kui mängime oma mängu, ei tohiks Arsenalil palju variante tekkida."

Robert Lewandowski Foto: AFP / Scanpix

Põlvevigastuse tõttu kogu senist hooaega tribüünilt jälginud Arsenali keskkaitsja Per Mertesackeri sõnul vajab meeskond hädasti tugeva kaitsedistsipliini taastamist. Sakslase jutus on iva, sest koduliigas on Arsenal lasknud endale 25 mänguga lüüa 28 väravat. See on kümne võrra enam kui liider Chelsea ja nende vihaseim rivaal Tottenham.

"Kui tahad olla tipus, on vaja distsipliini," lausus kogenud Mertesacker. "Peame keskenduma mängustiilile, kus tunneme end esmajoones mugavalt kaitses. Alles seejärel vaatame, milline võimekus meil ründefaasis on."

Bayerni juhendaja Carlo Ancelotti ei saa täna vigastuse tõttu arvestada kaitsja Jerome Boatengi ega ründava poolkaitsja Franck Riberyga. Arsenali peatreener Arsene Wenger peab kindlasti läbi ajama poolkaitsja Santi Cazorlata, Aaron Ramsey valmisolek on küsitav.

Muide, ajaloolise tõe huvides olgu lisatud, et Bayern lülitas Arsenali kaheksandikfinaalis konkurentsist nii 2005., 2013. ja 2014. aasta kevadel. Eelmisel hooajal kohtuti alagrupiturniiril, kus mõlemat saatis edu enda koduväljakul.

Teine tänaõhtune vastasseis viib jalgpallisõbrad Madridi, kus tiitlikaitsja Real võõrustab itaallaste Napolit, kes püsinud kõikide sarjade peale kaotuseta viimased 18 kohtumist.

Novembris viga saanud Gareth Bale (vasakul) saab viimaks täiskoormusega treenida ning on valmis ka täna platsile jooksma. Foto: Reuters / Scanpix

"Napoli on efektiivselt ründav sats, kes mängib kõrge intensiivusega kiiret jalgpalli," iseloomustas oma tänast vastast Reali peatreener Zinedine Zidane, kes saab täna soovi korral üle kolme kuu taas Gareth Bale’i kasutada. "Neil on pisikesed tehnilised mängijad, kuid meil on vahendid, kuidas neid kahjutuks teha. Ja see on ka see, mida homme (täna –toim.) teha soovime."

Napoli esiväravavaht, sajandi alul FC Barcelona puuri kaitsnud hispaanlane Pepe Reina leiab, et Napoli peab jääma ustavaks oma ründavale stiilile. "Real on tugev meeskond ja pole tänavu kodumurul kaotanud. Aga ka minul pole kunagi sel staadionil asjad halvasti läinud, seega ootan kohtumist väga."

Mõlemad kohtumised algavad Eesti aja järgi kell 21.45. Bayern – Arsenal on nähtav TV6 ja Real – Napoli Viasat Sport Balticu vahendusel.