Kalle Rovanperä mullusel Liepaja rallil.Foto: Jorge Cunha/ERC
WRC
15. veebruar 2017, 20:00

Tänak, Ogier ja teised, värisege! Soome supertalent mõtleb juba MM-sarjast (1)

Sel nädalavahetusel peetakse Mikkelis Soome rallimeistrivõistluste teine etapp. Kõige suurema huviga jälgitakse numbrit 19 kandva ekipaaži tegemisi – debüüdi kodustel meistrivõistlustel teeb 16aastane Kalle Rovanperä.

Tegu on erakordse sündmusega, sest Soome alaliit pidi andma Rovanpärale võistlemiseks eriloa, kuna rallimees on tavareeglite järgi veel liiga noor.

Samas pole aga põhjust karta, et kunagise WRC-piloodi Harri Rovanpära poeg ei saaks oma Škoda Fabia R5 auto talitsemisega hakkama. Noor soomlane kihutas alles möödunud nädalavahetusel sama autoga Lätis Sarma rallil ning võitis kõik kiiruskatsed. Varem Ott Tänaku roolitud aastavanusel WRC-masinal võistelnud Georg Gross kaotas ralli kokkuvõttes soomlasele ühe kahe minuti…

Pole siis imestada, et Rovanperä vastu on juba huvi üles näidanud mitmed WRC tiimidki. Rootsi rallil triumfeerinud Toyota meeskond baseerub Soomes ning maailmameistrist tiimiboss Tommi Mäkinen lubas rahvuskaaslasel juba mullu WRC-autot testida.

Rovanperäga on juba suhelnud ka Tänaku ülemus M-Sportis, Malcolm Wilson. M-Sporti Fiesta WRC roolis nähti Rovanperä detsembris Itaalias toimunud Bettega memoriaalil ning tema ees esikoha võtnud Tänaku meeskonnakaaslase Elfyn Evansi sõnul näitas Soomlane juba WRC sarjas võistlemiseks vajalikku kiirust. 

Millal supertalenti MM-radadel näha võiks? Mees ise mõlgutab mõtteid debüüt teha Walesi rallil, vahendavad YLE spordiuudised. Rovanperä nentis, et mõned MM-kiiruskatsed on ta juba ka läbi sõitnud ja nende jaoks legendi koostanud.