Mägikotkas Nurmsalu näitas, et vorm võib olla ajutine, aga klass igavene!Foto: Aldo Luud
Talisport
16. veebruar 2017, 13:48

OIVALINE, KARLA! Nurmsalu sai Pyeongchangi olümpiamäel 30. koha ja tõestas võimsa hüppega, et kuulub maailma tippu! (16)

Tulla enam kui kaheaastaselt pausilt tagasi suusahüppetorni ning juba mõne võistlusega koguda piisavalt kindlust, et MK-sarjas hüpata kasvõi ühel hüppel esitosinasse, on saavutus omaette. Et Kaarel Nurmsalu suutis seda mäel, kus aasta pärast jagatakse OM-medaleid, annab sooritusele hindamatu lisaväärtuse.

Lõuna-Koreas toimuval MK-etapil, Pyeongchangi olümpiamängude testvõislusel, lendas Nurmsalu eile suurel hüppemäel 120 meetri kaugusele, mis tõi 50 mehe konkurentsis 39. koha. "Oli OK hüpe ei midagi erilist. Väikesed nüansid, mida homme parandada ja lend peaks olema oluliselt parem,“ kommenteeris mees sotsiaalmeedias.

Täna oli meestel kord proovida normaalmäge ning Nurmsalu lendas tõesti paremini. Kvalifikatsioonikadalipust murdis meie esikotkas end muretult läbi ning kuuenda laskujana hüppas teistele ka põhivõistlusel ette 107 meetrit ning 114 punkti, mis jäi pikaks ajaks liidritulemuseks. Kui ka järgmised 44 meest olid oma hüppe ära teinud, oli tabel Nurmsalu pöidlahoidjatele imeilus – esimese vooru järel 12. koht!

Teine hüpe Nurmsalul kahjuks sama hästi ei õnnestunud - probleemid tekkisid juba äratõukel ning haavalehena õhus väreledes maandus meie mees juba 85,5 meetri peal. Kui kõik konkurendid panid teises hüppevoorus enda sooritusele juurde, siis Nurmsalu liikus vastupidises suunas ning nõnda tuli leppida lõpuks 189,3 punkti ja 30. kohaga. Ent ühe hüppe õnnestumine on tulevikku silmas pidades palju tugevam märk kui teise untsuminek.

Ühtlasi jõudis Nurmsalu tagasitulekujärgselt teiskordselt MK-punktidele. Seni oli mehel tabelis üks silm Oberstdorfi lennumäelt.

Võistluse võitis Maciej Kot, kes sai kahe hüppe peale kokku 256,2 punkti. Teine oli Stefan Kraft (252,2) ja kolmas Andreas Wellinger (240,8).