Ott Tänak ja Martin Järveoja tegid Rootsi rallil vinge etteaste.Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Auto-Moto uudised
16. veebruar 2017, 19:38

Tänaku rekord muudab rallibossid valvsaks (1)

Rootsi ralli üheksandal kiiruskatsel läbis Ott Tänak 31,6 kilomeetrit keskmise kiirusega 137,8 km/h, mis on tänapäevase WRC-sarja rekord. Knoni kiiruskatse teistkordne läbimine jäeti ära ning sarja juhid lubavad edaspidi sarnaseid rekordeid vältida.

Üldise suuna kohaselt ei tohiks keskmine kiirus tõusta kõrgemale kui 130 km/h. "Uued autod on varasemast kiiremad, kuid seal sõideti isegi eelmise aasta mudelitega kiiremini kui 130 km/h," ütles FIA rallidirektor Jarmo Mahonen.

"Sellised kiiruskatsed õpetavad meile, et peame võtma rangema joone, kui korraldajad tahavad mõne uue rajaga välja tulla. Peame neid põhjalikult kontrollima."

Ott Tänak. Foto: JONATHAN NACKSTRAND

Mahonen ei välista, et kiiruskatsete kiiruse piiramiseks võetakse hooaja käigus vastu mõni uus reegel. Esimene samm oli Knoni katse teise läbimise ärajätmine. "Tahtsime sellega saata selge sõnumi kõigi rallikorraldajate suunas. Nad peavad oma raja põhjalikult läbi mõtlema."

Mahoneni sõnul ei soovita, et radu muudetaks aeglasemaks mõningate põhupallide ja šikaanide lisamisega, vaid pigem võiks rohkem kasutada kitsamaid teid, kus kiirused nõnda suureks ei muutugi.