Manchesteri punase leeri kuningas: Zlatan Ibrahimovic.Foto: Andrew Yates
Jalgpall
17. veebruar 2017, 10:03

STATISTIKAPOMM | Maagiline Ibrahimovic õpetab Unitedit võitma (2)

Neljapäevase jalgpalli Euroopa liiga õhtu üheks staariks kerkis Manchester Unitedi 35-aastane ründaja Zlatan Ibrahimovic. Just tema kolme värava toel oli United koduväljakul 3:0 üle Saint-Etienne’ist. Vaatame, millised statistilised numbrid eilse mänguõhtu taga tooni annavad.

1. korda lõi Ibrahimovic Manchester Unitedi särgis ühes mängus 3 väravat

17 väravat on Ibrahimovic löönud 14 mängus Saint Etienne’i vastu. Rohkem pole ta oma karjääri jooksul suutnud ühegi teise meeskonna vastu.

5 meeskonna särgis on Ibrahimovic suutnud lüüa ühes mängus vähemalt kolm väravat. Need satsid on Manchester United, Pariisi Saint-Germain, AC Milan, Juventus ja Rootsi rahvuskoondis.

Kolm väravat annavad voli mängupall endale koju viia. Foto: OLI SCARFF

23 väravat on Ibrahimovici nimel sellel hooajal. Seda on 14 võrra rohkem kui ühelgi teised Unitedi mängijal.

18 Old Traffordi staadionil löödud värava puhul on Ibrahimovic otsene "süüdlane". 17 kodumänguga on ta löönud 12 väravat ja andnud 6 väravasöötu.

56 protsenti Manchester Unitedi fännidest sooviks Ibrahimovici eilset tempu nimetada ZlatTrickiks. 44 protsenti fännidest andis Twitteris oma hääle variandile nimega Trhreebrahimovic.

Jose Mourinho on rahul... Foto: OLI SCARFF

3 euromängu järjest on United suutnud võita ilma ühtegi väravat sisse laskmata. Viimane samaväärne seeria pärineb aastast 2010.

23 viimase mängu jooksul on United pidanud vaid korra vastaste paremust tunnistama. See juhtus 26. jaanuaril, kui liigakarikasarjas kaotati 1:2 Hull Cityle.