Gorden Kaye René rollis.Foto: Vida Press
Maailm
17. veebruar 2017, 18:07

GALERII | "’Allo! ’Allo!" näitleja Gorden Kaye saadeti viimsele teekonnale (9)

Leinajate seas olid ka Mimi, Yvette'i ja Helga osatäitjad.

Armastatud briti näitleja Gorden Kaye lahkus siitilmast 23. jaanuaril 75-aastasena. Näitleja kannatas dementsuse all ja suri hooldekodus. Tema tuntuim roll oli armastusväärne argpüksist kohvikupidaja René Artois sarjast "'Allo! Allo!". Sari oli populaarne ka Eesti vaatajate seas. Mehe näitlejanime on alati kirjutatud valesti "Gorden" trükivea tõttu, mis tema karjääri alguses tehti.

Täna toimus näitleja kodulinnas Huddersfieldis tema ärasaatmine. Leinajate seas olid ka sarjast tuntud näitlejad Vicki Michelle ja Sue Hodge, kes mängisid René armukesi Yvette’i ja Mimit, samuti Kim Hartman, kes mängis Helgat.

Vicki Michelle meenutas BBC-le oma lahkunud sõpra soojalt: "Ta oli armas. Vahel oli ta eriti ulakas ja tegi igasugu koerusi ja vahel oli ta hästi tõsine. Ja vahel, ma arvan, oli ta päris üksildane – temas oli palju erinevaid külgi."

Kaye avaldas 1989. aastal oma memuaarid pealkirjaga "René and Me: An Autobiography" ("René ja mina: autobiograafia" ingl. k. – toim.), kus kirjeldas oma nooruspõlve häbeliku ja ülekaalulise geinoorukina. Kaye mängis Renéd kõigis "'Allo! Allo!" osades aastatel 1982-1992 ning samuti paljudes sarja põhjal tehtud teatrilavastustes.

René huumorit ja uskumatuid sekeldusi jäävad mäletama fännid üle kogu maailma.