Indrek TobrelutsFoto: Stanislav Moshkov
Talisport
17. veebruar 2017, 19:33

Loe, kuidas hindab Tobreluts eestlannade esitusi MMil!

VIDEO | Indrek Tobreluts: teatesõidus tehti meile pisut ülekohut (6)

Eesti naislaskesuusatajad lõpetasid täna MMi, kui teatevõistluses saadi 19. koht. Tõsi, naiskond võeti enne viimast ringi rajalt maha, kuid koondise peatreeneri Indrek Tobrelutsu sõnul võinuks asjad ka teisiti minna. 

"Tüdrukutelt väga hea sooritus, Kristel (Viigipuu - toim.) küll lõpuni sõita ei saanud, kuid tundub, et pisut tehti talle ülekohut. Ringiga ta polnud sel hetkel veel sisse saanud, tal oli 25-30 sekundit varu, kui sakslane oleks talle järgi jõudnud. Lõppkohta see poleks muutnud, Kristel oleks saanud rohkem sõita," tunnistas Tobreluts.

Treener kiitis ka rasketes ilmaoludes sooritatud laskmist, kui neli neidu kasutasid kaheksa varupadrunit. "Nad said lasketiirus suhteliselt hästi hakkama ning Johanna (Talihärm - tõstis Eesti naiskonna kolmanda vahetusega kiire suusaaja ning hea laskmisega neli kohta kõrgemale - toim.) tegi väga hea vahetuse.

 

Good luck to all the girls today with this snowfall! Women's relay takes place today at 14.45 CET #hochfilzen2017 #estonianbiathlonteam

A post shared by #estonianbiathlonteam (@estonianbiathlonteam) on

Kuna eestlannad pühapäeval peetavasse ühisstardiga sõitu ei pääsenud, võttis Tobreluts kokku ka koondislaste esinemise. 

Johanna Talihärm (sprindis 87. koht, tavadistantsil 57. koht) - "Johanna esimene sprindivõistlus oli selline, millega ta ise ka kindlasti rahule ei jäänud. Kohanemiseks oli vähe aega, iga sõiduga läks ta paremaks. Individuaaldistantsil tegi väga hea laskmise ja korraliku sõidu. Teates väga hea vahetus. Väga hea MM."

Kristel Viigipuu (sprindis 97. koht, tavadistantsil 90. koht) - "Enda kohta tegi korraliku MMi. Individuaaldistantsi viimases lasketiirus jäi i-le punkt panemata."

Kadri Lehtla (sprindis 93., tavadistantsil 97. koht) - "Kadri puhul pole seisund selline nagu lootsime ja neid põhjuseid me täpselt ei tea, miks see selline on. Aga eks see on suuremat sorti mõistatus treeneritele kevadel. Kadri on varasemalt näidanud häid sõite, loodame, et ta jõuab oma varasemale tasemele tagasi. Täna tegi ta üle ootuste hea võistluse.

15 km distantsil oli küsimus, kas ta üldse starti läheb,aga kuna me võitleme olümpiakohtade eest, siis tegi ta 15 km kaasa, et me jääks elama. Ta täitis selle koha ära ja tänud talle, vastasel korral oleksime saanud 40 rahvuste karika punkti vähem."