Otepää MK-etapi vabatehnikasprintides jäi Eesti suusatajate parimaks tulemuseks Marko Kilbi 43. koht. Nii kehvasti polegi varem Otepääl läinud...Foto: Stanislav Moškov
Talisport
18. veebruar 2017, 10:35

SPRINDIKRAHH! Eesti mehed jäid edasipääsust kaugele, kõik naised kaotasid Togo suusatajale (29)

Otepää MK-etapi vabatehnikasprindi kvalifikatsioon Eesti suusatamisele rõõmu ei pakkunud. Mitte raasugi. Mehed jäid punktikohtadest kaugele, kõik naised kaotasid Togo suusatajale.

Meeste sprindis läksid reaalse veerandfinaali ehk 30 parema sekka pääsemise lootusega rajale Marko Kilp ja Raido Ränkel, kes rahuldusid aga väga tagasihoidlike kohtadega, oldi vastavalt 43. ja 55.

Kilp kaotas kvalifikatsioonis parimat aega näidanud Johannes Höfslot Klaebole 12,87 ning Ränkel 15,54 sekundiga. Eestlastest mahtus nende kahe vahele veel Karel Tammjärv, kes sai 49. koha (+14,07).

Meeste eelsõidu suurim põruja oli MK-sarja üldliider Martin Johnsrud Sundby, kes murdis startides suusakepi ja katkestas. Asetatud suusatajatest jäid veerandfinaalist välja Teodor Peterson (Rootsi), Anton Gafarov (Venemaa), Aleksandr Panžinski (Venemaa) ja Len Väljas (Kanada).

Naiste kvalifikatsioonis ükski favoriit ei vääratanud - kõik, kes veerandfinaali jõudma pidid, sinna ka jõudsid. Parima aja (2.52,45) sõitis 1,3 km pikkusel rajal välja rootslanna Stina Nilsson, kellele järgnesid Heidi Weng (Norra, +0,60) ja Kikkan Randall (USA, +2,55).

MK-sarja sprindiarvestuse liider Maiken Caspersen Falla (Norra) kaotas Nilssonile 3,21 sekundit ja oli kuues. Suusakuninganna Marit Björgen kaotas parimale 4,37 ja sai eelsõidus 17. koha.

Parima eestlasena oli 18aastane Mariel Merili Pulles 52. koha (+20,06), millega jäi napilt alla Togo suusatajale Mathilde-Amivi Petitjean'ile, kes sai 51. koha (+19,46). Triin Ojaste oli 57. (+25,02).

MK-sarja üldliider Heidi Weng sai sprindi kvalifikatsioonis teise koha. Foto: Stanislav Moškov