Jürgen KloppFoto: Phil Noble
Jalgpall
19. veebruar 2017, 12:09

OPTIMIST! Jürgen Klopp asetas pärast Liverpooli kohutavat seeriat mängumeestele ulmelise ülesande

Hooaja esimeses pooles Premier League´i kõige teravamas konkurentsis püsinud Liverpooli tabas jaanuaris mõõn, millest nüüd välja loodetakse ronida. 

Algus on tehtud, kui möödunud nädalal näidati Tottenhami vastu 2:0 paremust. Enne seda oldi aga Inglismaa kõrgliigas võiduta oldud viis mängu. Kui mängijad pidasid raskel ajal omavahel koosoleku, siis trikid olid varuks ka peatreeneril Jürgen Kloppil.

Nimelt püstitas sakslane enne kohtumist Tottenhamiga hoolealustele eesmärgi, et tuleb võita kõik järelejäänud 14 mängu. Tundub, et mingi mõju sellel oli, sest nüüd on nimekirja jäänud vaid 13 kohtumist, ehk võimalus võtta 39 punkti. 

"Kui inimesed sellest eesmärgist kuulsid, siis nad naersid mu sisuliselt välja," rääkis Klopp. "Aga kui nad nägid, kuidas Tottenhami vastu esinesime, siis nende arvamus muutus." 

Ta lisab, et kui säärase suhtumisega edasi minna, siis on kõik võimalik. "Oleme jätkuvalt konkurentsis ja sugugi mitte halval kohal. Meil on korralik positsioon, et kõrgeid kohti rünnata," hindas 49aastane sakslane Liverpooli hetkeseisu Premier League´is. 

"Iga võit tõstab kindlasti tuju, kuid kui juhtuvad ka kaotused sisse tulema, siis pead selle enda kasuks pöörama. Kui kaotame, siis tuleb veelgi isukamaks muutuda ja võidu korral tuleb seda tunnet hoida. Selline on profijalgpalluri elu."

Liverpool hoiab Premier League´is viiendat positsiooni, kuid teist kohta hoidvast Manchester Cityst jäädakse maha vaid kolme silmaga. Liider Chelsea on praegu 11 punkti kaugusel. 

Punastel on hetkel väike mängupaus, kui kohtumine Tottenhamiga eelmise nädala laupäeval ning järgmine lahing ootab ees 27. veebruaril.