Anette VeerpaluFoto: Aldo Luud
Talisport
19. veebruar 2017, 13:20

Anette Veerpalu: õnneks sain austraallanna lõpus kätte (17)

Kahekordse olümpiavõitja Andrus Veerpalu 20aastane tütar Anette sai Otepää MK-etapi 10 km klassikasõidus 55. koha, kaotust ülivõimsa sõidu teinud Marit Björgenile kogunes lõppeks 5.09,9.

„Nii hull ei olnud, kui oleks arvanud, aga kindlasti oli väga raske,“ lausus ta pärast sõitu Eesti ajakirjanikele.

„Esimest ringi alustasin natuke liiga kiiresti. Võtsin Tehvandi tõusu korraliku tempoga, aga seal läks vist natuke paljuks. Ei taastunud enam ära ning teine ring oli päris raske."

Kuigi Veerpalu startis viimasena, siis marulise lõpuspurdi toel ületas ta lõpujoone enne 30 sekundit varem rajale läinud austraallannat Aimee Watsonit. Eestlanna tunnistas, et Watsoni kinni püüdmine sai rajal omaette eesmärgiks. "Vahepeal läks mul raskeks, siis ta libises natuke eest, aga õnneks sain lõpuks ikkagi kätte," sõnas ta rahulolevalt.

Teise stardis olnud eestlanna Tatjana Mannima alistamist ta sihiks ei seadnud, sest on talle tänavu tavaliselt alla jäänud. Pigem üritas startinutest kõige suurema FIS-punktiga olnud Veerpalu vältida viimaseks jäämist. Kui Mannimale kaotas ta täpselt 9 sekundiga, siis viimast kohta õnnestus tal vältida üsna turvaliselt, sest tema selja taha jäi veel viis naist.

Tänane start oli Veerpalu elu teine MK-sõit. Debüüdi tegi ta kuus aastat tagasi, kui sai klassikasprindis 60. koha. Kuidas ta nüüd vanemana MK melu nautis?

"Ega midagi väga erilist olegi. Nagu igal võistlusel, teed sooja, keskendud, lähed starti ja võistled. Ajad oma asja, aga publik on ikka teistmoodi kui tavavõistlustel ja aitab palju kaasa."

Järgmisel nädalal sõidab isa plaanide järgi treeniv Veerpalu Lahtisse MMile, kus tema põhidistantsiks on 10 km klassikat, milles on ta ka valitsev Eesti meister.