Andreas Veerpalu sai täna kinnituse, et kuulub samuti Lahti MM-koondisesse. Tema noorem õde Anette teenis pääsme juba Eesti meistrivõistlustel.Foto: Aldo Luud
Talisport
19. veebruar 2017, 17:28

Lahti MM-koondis lukus: mõlemad Veerpalud sõidavad isa kuldsetele radadele (9)

Äsja lõppes Otepääl koosolek, mille tulemusena selgus lõplik Lahti MMile minejate nimekiri, kuhu kuulub neli naist ja kaheksa meest.

Mehed
Sprint: Marko Kilp, Raido Ränkel, Karel Tammjärv ja Kristjan Koll.
Distants: Ränkel, Tammjärv, Aivar Rehemaa, Algo Kärp, Andreas Veerpalu ja Alvar Johannes Alev (ainult suusavahetus). Kaarel Kasper Kõrge jääb esialgu reservliikmena kodumaale.

Kes täpsemalt, millist distantsi sõidab ja kes teatenelikusse kuuluvad, pole veel lõplikult selge.

Naised
Sprint: Laura Alba ja Mariel Merlii Pulles.
Distants: Alba, Anette Veerpalu (mõl. 10 km klassika) ja Tatjana Mannima (30 km v ühisstart). Lisaks pannakse välja ka nimetatud neljast naisest koosnev teatenelik, kui Veerpalul õnnestub ülikooliga kompromissile jõuda.

"Ei olnud keeruline," kommenteeris suusakoondise peatreener Jaanus Teppan otsustamisprotsessi. "Seis on selline, et see on tulevikuväetis. Reservi on, palju on kinni pisiasjades. Mina olen positiivne ja ütlen, et distantsimeestelt on reaalne loota kohta 30 hulgas."

Kõikse erilisem side Lahti radadega on kahtlemata perekond Veerpalul, sest Andrease ja Anette isa Andrus võitis seal 2001. aasta MMil 30 km klassikadistantsil kuldmedali.