Kommentaar

Igor Gräzin | Provintsi ülistuseks (26)

LISA KOMMENTAAR

Gräzinil 3. märts 2017, 10:35
absoluutselt õige jutt.tark mees.
külamees21. veebruar 2017, 10:46
Riigikogu rekordiomanik roolijoodik on täpselt sama kaval kui kingsepp Johannes "Õnne 13" st. Mõlemad on ja olid tublid maaelu ja kihistumise vastased, kuid istusid rahulikult reformierakonnas ja nautisid RK liikme kõrget palka ja hüvesid. Vaatamata sellele, et nende koduerakond vägivallatses aastakümneid maaelu kallal nii kuis suutis. Aga muidu on mõlemad toredad inimesed!
Oskar20. veebruar 2017, 19:29
Kus on täna Palamused, kus olems kohta Kiirele, apteekrile, kingseppadele, liblele, vallamajadelea kus mangiks pritsumeeste orkester? Kus teele tootsi üles otsis.
kusti20. veebruar 2017, 16:08
Igor jagab matsu! Kuigi juut, tunnetab eestlust paremini, kui mõni teine.
talumees20. veebruar 2017, 12:53
mehikese jutus on palju sõklaid ja vähe teri. Palju juttu ,vähe tolku !
lugeja20. veebruar 2017, 12:49
Kahju,et tal Pärnumaal sõpru-sugulasi pole muidu räägiks ka ehk Pärnumaa kohta midagi paremat! Aga kuna Tartumaa saadik,siis kõik selge!
Lindi20. veebruar 2017, 15:34
Agakorjutab ju parnust nii ilusati!
Kõll mulle see GRÄZIN meeldib20. veebruar 2017, 11:30
Andke ta üheks ööks minu kätte,ega ma ära kurna,ma vaid VESTLEN
20. veebruar 2017, 11:43
Mulle meeldib ka see palju raamatutarkust lugenud mees.Nii väheks jäänud selliseid tarku mehi.
vaata20. veebruar 2017, 10:49
Maainimesena olen imestanud, et maal ju kunagi - Pätsi ajal ja isegi tsaariajal, oli kogukonna elu täitsa olemas. Tehti ja korrastati teed, sildu, parandati kiikemäel kiike, ehitati isegi maakoole. Ja seda kõike isikliku tagatisega. Kes tõi kruusa, kes oma metsast palke , kes andis raha. Nüüd aga , ei tule maainimene väljagi, kui kõik pole kinni makstud! Isegi oma seltsimajade elektri lasevad nad vallal kinni taguda. Kui tuleb jutuks, et paneks mõned eurod kokku ja kutsuks ansambli mõnele peole, on vastuseks hale hädakisa, et kesse niimoodi! Tehke ikka projektikene!
Kui tegelikult ei ole ühishuvi, pole vaja silmakirjalikult maaelust rääkida. Sädeinimesed on kenad ja aktiivsed, kuid tegelikult palgatöötajad. Pole juba kümmekond aastat näinud, et siin lihtsalt naaber naabriga läbi käib. Seda peetakse erakordselt ebaviisakaks. Kui, siis piduliku kutsega ja isegi matuste korral. Olen kesk-eestist, hajaasundusest ja loodan, et mujal on pilt parem.
Kah maalane.20. veebruar 2017, 18:05
See oli ka vene ajal nii. Suuremad talu tööd tehti ikka talgu korras. Kõik algas siis,kui kadusid väiksed maapoed.
Väino20. veebruar 2017, 09:53
See areng on paratamatu ja tegelikult ka hea. Kes see tahaks elada WCga õues? Inimenegi ei jäänud ahvide kombel puu otsa ja ei taha sinna tagasi!
Areng20. veebruar 2017, 19:52
ei tähenda sugugi maja, kus WC õues. Minu noored sugulased ostsid vana puitmaja väikelinna ääres. Maja vajas remonti nii seest kui ka väljast. Majas polnud ei vett ega keskkütet. 5 aastaga oli maja elamiskõlblik, on vesi,vannituba ja keskküte pelletiküttega. Kuna laenu võeti vana maja ostmiseks, siis tööd tuli teha oma perega -suuremate laste ja sõprade abiga. Muidugi peavad selleks oskused olema, aga õnneks on oskajaid eestlasi mitte vähe.Muidugi peab arvestama,et oma majas ei saa tööd kunagi otsa.
ns20. veebruar 2017, 07:39
Võib olla kunagi tulevikus saavad Gräzini unistused isegi teoks, kuid mitte praegu, mil maaelu areng liigub hoogsalt vastassuunas ja seda pidurdada on väga raske. Provihtsiministeeriümi võib ju luua, kuid selle minister peab siis pidevalt rahandusministri ukse taga koputamas, et veidi raha saada.
Kui nüüd mainida Lutsu "Suve" , siis seda lugedes saame teada, et sel kaugel tsaari ajal oli väikeses eesti alevikus pood, apteek, koolimaja, tegutsev kirik, villaveski, postkontor, viljaveski ja rätsepatöökoda. Mis on seal praegu?
Maailm on pidevas muutumises Inimesi kutsuvad "suurlinna tuled" ja pole jõudu, mjs neid kinni hoiaks. Aga võib olla kunagi see muutub.
maaeestlase ahastus20. veebruar 2017, 00:04
Mis sellest ilusast rääkimisest kasu on, kui Te Igor Gräzin hääletate oma parteis ja riigikogus hullumeelse ja kuritegeliku maaelu lõpliku hävitamise poolt ja maaeestlase likvideerimise poolt. Administreerimise ja nn. teenuste osutamise korraldamine võimuvertikaali korras totaalsete lollpeade pundi poolt Toompealt. Ma mõtlen vahel, et ma näen und, kui jälle Kuusk teatab, et viimane kustutab tule, viimane administreeritav ja teenindatav maaloomaaia asukas. MINGE PÕRGU!!! Ja õppige elu ja inimese austamist Pätsilt, kes eesti maaelu tohutusse õitsengusse viis. Kui inimesi hakkab väheks jääma, ei tule mitte viimastki otsustusõiguslikku ja vastutuskohustuslikku subjektsust ära korjata ja võimuvertikaali pidi parteikontoritele allutada, seda tuleb juurde anda. Ainult vastutav peremees on vaba inimene ja viib elu edasi, viib ülesmäge. Kogu Eesti, viimenegi jalatäis maad peab kuuluma vastutavatele peremeestele ja ainult. Et te oma haldusreformiga kõngeksite. Ja MA EI TEA TÕESTI; kas eesti maainimene seekordse hävitustöö ka veel üle elab, nagu kõigil senistel aegadel on suutnud
või ongi lõpp.
seitse kitsetalle19. veebruar 2017, 23:56
põllumajandusministeeriumi võiks viia tallinnast lasnamäele - siis asuks loomadele lähemal
Keegi räägib ka päris asjast19. veebruar 2017, 22:47
Marta19. veebruar 2017, 22:41
Väga lüüriline tekst poliitiku kohta.
Uskujale19. veebruar 2017, 22:05
Pigem inspektsioon, kel oleks voli kõik provintsivastased käkid seisma panna. Ise ärgu tehku midagi, aga ärgu lasku ansipitel jms-tel laamendada!
tõde elust19. veebruar 2017, 22:02
Provints on veel see üksus, mis hoiab Eestit uppumast suurlinnalikku ülbesse ja võimahnesse biomassi. Provints , mis on andnud Eesti kultuurile suuri vaimuinimesi ja poliitikuid.
provintsist19. veebruar 2017, 21:19
Hr. Gräzin reageerib siin natuke üle, sest kui maaeluministeerium ja keskkonnaministeerium ei tegele eesti maaeluga, ja saavad palka maksumaksja taskust, kas siis on veel sellele lisaks luua ministeeriume ja ametkondi, kes samuti eesti maaeluga ei tegele, seega siis maksumaksja peab juba 4-kordse tasu maksma omast taskust kõigile neile maaeluga mittetegelevatele ametkondadele. Hr. Gräzin tunneb siin küll igatsust provintside järele, mis olid ka meie lapsepõlves, aga kas see ikka toimib sellisel nõukaaegsel moel enam edasi, vaevalt küll, ja meie lapsed ei ole näinud enam seda provintsielu ja lapselapsed ammugi, kes juba paariaastaselt oskavad mobiiltelefoni paremini käsiteda kui hr.Gräzin praegu, siis arvatavasti ka nende elustiil on teistsugune ja nende elu eesmärk ei saa olla samasugune juba praeguste võimaluste tõttu, kui oli meil teiega, lp. hr. Gräzin.
Toomas20. veebruar 2017, 08:44
Ei reageeri üle. Võib-olla ehk pisut utreerib. Aga teie, "provintsist", ei saanud Gräzini jutu mõttest lihtsalt aru. Nii ongi ....
uskumatu19. veebruar 2017, 18:49
provintsiministeerium,millel pole mingit arengukava,ega perspektiivi ? Täitsa pael.Jajah,ihaleme aga veel ministeeriume,nagu meil neid lollakaid veel vähe oleks,kes eesti elu p...sse keeravad.
maalt19. veebruar 2017, 21:58
Võta vabalt! Ära rohkem Gräzinit loe. Sa ei saa temast aru.
Just nimelt -20. veebruar 2017, 08:41
kardetavasti pole paljudele antud oidu aru saada veeranditki sellest, mida mõni targem inimene räägib. Gräzin räägib asjalikku juttu nagu alati, aga ühest on raske aru saada - mida teeb ta Reformierakonnas?
äkki lihtsalt jutumees põõsas20. veebruar 2017, 12:51
Jälgin Gräzini asjalikke arutlusi ja ka aru ei saa , miks ükski tema mõte riigikogu seaduste lauale ei jõua. Kasvõi alustuseks presidendiameti likvideerimine.