Anastassia Kovalenko.Foto: Galina Deinega
Auto-Moto uudised
19. veebruar 2017, 22:36

Motokaunitar Kovalenko hakkab MMil meestega võidu kihutama (1)

Tänavusel hooajal näeb naismotosportlast Anastassia Kovalenkot võistlemas motoringraja MMil, klassis Supersport 300, mis toimub prestiižse World Superbike sarja raames. Kovalenko hakkab mõõtu võtma meeste arvestuses.

Esialgu on eestlannal plaanis kaasa teha kolm etappi. Sellega saaks temast esimene Eesti naisringrajasõitja, kes kunagi MMil võistlelnud. Paralleelselt sõidab Kovalenko täishooaega Itaalia meistrivõistluste Yamaha R3-sarjas. 

“Kuna noorte sari kui ka naiste arvestus, kus varasematel aastastel võistlesin, eemaldati, tuli otsus astuda suur samm edasi ja sõita MMi. Arvan, et just väiksema kubatuuriga klassis on mul kõige suurem tõenäosus meestega konkurentsis püsida, kuna antud rattaga sõit ei nõua nii palju füüsist kui seda näiteks 600 cm3 tsikkel ning samuti annab minu kerge kehakaal väikese eelise kiirendamisel ning tippkiiruse kogumisel,” sõnab Kovalenko.

“Kuigi sain mitmelt tiimilt pakkumise tervet hooaega kaasa teha, otsustasin siiski see aasta kaasa sõita ainult valitud etapid, kuna terve hooaeg on väga kulukas ja hetkel sellist ressurssi ei ole, lisaks olen saamas teist magistrikraadi Tartu Ülikooli majandusteaduskonnas, mis tähendab, et omakorda leidub mulle rohkem aega magistritöö ning eksamitele pühendumiseks.

Vähetähtsaks ei saa pidada ka fakti, et käesolev sari läheb alles esimest aastat käima, mistõttu on pigem kasulik sellel aastal jälgida, mis tiimid ja tsiklimargid on konkurentsis eespool, samuti kasutada seda aastat nn “õppeaastana” ning vundamendi ladumiseks.

Väikese rattaga sõit nõuab stiili muutust, mistõttu püüan võimalikult varakult soetada endale 300 cm3 treeningratas, et olla esimeseks etapiks maksimaalselt valmis.

Eelnevat silmas pidades, tuli ka otsus paralleelselt kaasa sõita Itaalia meistrivõistlusi Yamaha R3-klassis, kuna ratas on sarnane sellele, mis saab olema MMil ning see on sobiv sari kogemuste saamiseks enne MMile minemist,” lisab Kovalenko. 

Esimene MM start on motokaunitaril plaanis teha Misano ringrajal, 18. juunil, mida on võimalik jälgida Eurospordi vahendusel.