Arizona Wildcatsi ääremängija Lauri Markkanen.Foto: Reuters / Scanpix
Korvpall
20. veebruar 2017, 16:16

VIDEO | Soome meedia: 213 cm pikkusest üliõpilaskorvpallurist on tulemas nende spordi suurim täht

Unustage Soome hokimehed! Ajaleht Helsingin Samomat avaldas pika loo 19-aastasest korvpallurist pealkirjaga: "213-sentimeetrisest Lauri Markkanenist on tulemas Soome spordi suurim täht!"

Markkanen õpib Arizona ülikoolis ja kui imet ei juhtu, valitakse ta eeloleval suvel draft'i kümne esimese seas suurliigasse NBA. Nii kõva nii pikka viskemeest pole tudengikorvpall ammu näinud.

Markkanen on ülikoolivõistkonna fännide suur lemmik, talle valiti hüüdnimi hääletuse teel - "Finnisher!" Mängude ajal rõkatab publik sageli juba siis, kui soomlase käest lendu lastud pall veel võrkugi pole maandunud.

Arizona ülikooli mängusaali lae all ripub üks NCAA meistrilipp aastast 1997. Seinu ehivad niisuguste tähtede nagu Steve Kerr, Damon Stoudamire, Mike Bibby, Jason Terry, Gilbert Arenas, T.J. McConnell särgid. Ei välistata, et ühel hetkel võtab ses rivis koha sisse ka Lauri Markkaneni nr 10. HS silma all peetaval harjutuskorral saadab noormees 13 kolmest järjest korvi. Mängudes on tabavusprotsent 50 kandis.

Markkanen lisab, et peale korvpalli vaimustab teda fotograafia. Ta tahaks pilte teha haruldasemates paikades, kuhu inimese jalg just sageli ei satu.