Wayne Shaw.Foto: Twitter @TeleFootball
Jalgpall
21. veebruar 2017, 12:56

Kihlveokontorid pakkusid võimalust ennustada, kas Shaw sööb mängu ajal pirukat või mitte.

FOTO | 125 kg kaaluv väravavaht järas karikamängu ajal pirukat ning võib Inglismaa vutiliidult karistada saada (1)

Inglismaa jalgpalli karikavõistlustel kohtusid eile õhtul Sutton United ja Londoni Arsenal. Viimased pääsesid kindla 2:0 võiduga järgmisesse ringi, ent omajagu furoori tekitas Suttoni varuväravavaht Wayne Shaw, kes järas kohtumise ajal varumeestepingil olles pirukat.

Ent Shaw pole tähelepanuväärne vaid piruka söömise poolest. 45aastane inglane kaalub tervelt 125 kg ning on arvatavasti maailma kõige paksem väravavaht.

„Nii 15 aastat tagasi sain hüüdnime „Väravavaht-pontšik, see ei häiri mind. Olen ilmselt maailma kõige paksem väravavaht. Aga ma peaaegu ei mängi, mind pole kõige õigem nimetada tegevväravavahiks. Istun pingil juhuks, kui mu abi vaja läheb," lausus mees Venemaa portaalile sports.ru.

Daily Maili kahtlustuse kohaselt ei lasknud Shaw aga niisama heal maitsta. Nimelt pakkusid mõned kihlveokontorid võimalust panustada sündmuse peale, kas Shaw sööb mängu ajal pirukat või mitte. Koefitsiendiks pirakas üheksa.

Shaw sõnul ei teinud tema ega meeskonnakaaslased panust. Küll aga mõned väravavahi sõbrad ja küllap leidus teisigi, kes kummalisele panusele raha panid.

Inglismaa jalgpalliliidu jaoks on asi aga naljast kaugel. Nimelt on mängijatel otseselt ja kaudselt (näiteks abikaasa konto kaudu - H.R.) keelatud kohtumiste peale panuseid panna, lisaks pole lubatud jagada panustamist hõlbustavat informatsiooni. Seetõttu võib Shaw karistada saada.

Suttoni peatreenerit Paul Doswelli Shaw käitumine õnnelikuks ei teinud. "See ei näita meid heas valguses. Ma ei tea, kas ta sõi pirukat meelega või mitte, aga see poleks minu jaoks üllatav," lisas ta.