Foto: ALDO LUUD
Seisukoht
21. veebruar 2017, 17:30

Seisukoht | Kas tõesti kultuur? (6)

Aktivistid küsisid Rakverelt raha seksuaalvähemuste filmifestivali toetuseks. Napi häälteenamusega otsustas linna volikogu kultuurikomisjon raha selleks mitte eraldada. Küll tõstatub küsimus, kui palju on taolises festivalis kultuuri?

Küllap on tõesti olemas ka seksuaalvähemustega seotud teoseid, milles on sügavamaid kultuurilisi nüansse, kuid kindlasti ei pea maksumaksja raha kellegi seksuaalsete eelistuste afišeerimiseks kulutama.

EKRE Lääne-Viru aktiiv korraldas loosungi „Ärme laseme teha väikesest Rakverest Eesti homopealinna!“ all linna keskväljakul festivali vastu piketi. Keegi ei kandnud loosungit „Ärme laseme teha Rakverest Eesti kultuuripealinna!“

Halduskohtu otsusega said kaks naist ametlikult laste emadeks. Vaatamata sellele, et kooseluseaduse rakendusakte pole vastu võetud. Pretsedent on loodud ning kahe isa või emaga lapsi hakkab nüüd rohkem olema.  

Kui keegi peaks nüüd kohtuvõidu saanud õnnelikust perest ja nende lastest filmi väntama, siis kas see kaunistaks Rakvere kultuurielu? Või las jääda tarvaselinna uhkuseks ikkagi Arvo Pärt, Aino Pervik ja Erik Tohvri?