Tiit Sokk.Foto: Mihkel Maripuu
Korvpall
21. veebruar 2017, 16:59

AMETLIK! Lühikese lepingu sõlminud Tiit Sokk jätkab korvpallikoondise peatreenerina (1)

Eesti Korvpalliliidu juhatuse tänase otsusega kinnitati meeste rahvuskoondise peatreeneriks Tiit Sokk. Tema juhendamisel on Eesti koondis mänginud aastast 2009.

Leping peatreener Sokuga tehti 2017. aasta suvise MM-tsükli lõpuni. Eesti Korvpalliliidu president Jaak Salumets ütles pressiteate vahendusel, et otsus oli kiire ja konsensuslik. „Eelmine koondise tsükkel oli ka minu jaoks positiivne üllatus, Tiit mängis nende meestega, kes tal kasutada olid. Lati alt see meeskond kindlasti läbi ei läinud ning vaimselt oli koondis väga heal tasemel.“

„Mul suuri kõhklusi ei olnud, sest teatavas mõttes jäi tehtud töö poolikuks,“ sõnas Sokk. Augustikuus viib ta koondise MMi eelkvalifikatsioonile, kus vastaseks Makedoonia ja Kosovo. Kaks paremat pääsevad MM-kvalifikatsiooniturniirile, mille esimese „akna“ mängud peetakse novembris.

Sokk jätkas: „Mullu läksime võitlema EM-pääsme eest, sellest jäime napilt ilma. Täitsime tulemuse poolest justkui miinimumeesmärgi, et pääseda MM-kvalifikatsiooniturniirile ent siis mõtles FIBA midagi uut välja ning selgus, et peame eeloleval suvel tegema läbi veel mingi eelkvalifikatsiooni. Siit tuleb tööd edasi teha. Nüüd ongi ainus ja esimene eesmärk see edukalt läbida ja tagada koht novembris algavaks MM-kvalifikatsiooniturniiriks.“

Koondis koostatakse sportlikul printsiibil. Vaadates tulevikku, oleks perspektiivikas, nagu Sokk viitas, moodustada see võimalikult noortest meestest. „Aga kui keegi veidi vanematest ja 30+ meestest avaldab valmisolekut kogu see ettevalmistus kaasa teha ja kui nad on paremad kui noored, siis miks mitte neid kaasata,“ märkis Sokk.

„Mullu oli meil 12 kontrollmängu, seda oli ehk isegi liiga palju. Treeninguid tuleb ka teha. Sel suvel peaks piisama umbes kaheksast kontrollmängust. Koondise ettevalmistus algab kohe pärast jaanipäeva, sest ka ametlikud mängud algavad palju varem (avamäng 9. augustil),“ lisas ta.

Ka Salumets nentis, et vastased suvel on jõukohased ning pidas peamiseks alagrupis kahe seas lõpetamist. „Meie lõppeesmärk on ikkagi koondisega MM-kvalifikatsiooniturniiril mängida. Tiit suutis mullusuvise koondise võimetekohaselt mängima panna, mul ses osas kriitiline meel puudub. Ning ka see tööõhkkond, mis koondises loodi, on kindlasti treenerite töö vili."

Juhatus otsustas, et naiste koondise peatreener selgub konkursi abil.