Tiit Sokk jätkab korvpallikoondise peatreenerina.Foto: Aldo Luud
Korvpall
21. veebruar 2017, 17:32

Tiit Sokk kuue kuu pikkusest lepingust: viin eelmisel aastal alustatu lõpuni (5)

Eesti Korvpalliliit kinnitas meeste koondise peatreeneriks jätkuvalt Tiit Soku, kuid leping on kõigest kuue kuu pikkune - viimane suvine mäng peetakse 19. augustil. Miks nõnda lühike kontraht, kui novembris tulevad juba järgmised mängud peale?

"Põhimõtteliselt viin eelmisel aastal alustatu lõpuni. Sellest, mis saab pärast augustikuud, polnud praegu juttu," selgitas Sokk. "Algselt me ei pidanudki sel suvel mängima, arvasime, et mullu saavutatud tulemusega oli koht 2019. aasta MM-valiksarjas käes. Et FIBA selle eelvalikturniiri tekitas, oli kõigile väga ootamatu, ning vaatleme seda kui mullu alanud tsükli viimast osa."

Samas võtmes väljendus alaliidu peasekretär Keio Kuhi: "Oli mõlemapoolne visioon, et paneme praegu treeneri paika augustini ning siis vaatame edasi."

Abitreenerid pole veel paigas, kuid Sokk soovib jätkata vana kaardiväega - eelmisel suvel moodustasid selle Alar Varrak ja Joosep Toome.

Mängijate osas kinnitas ta, et ühelt poolt tuleb vaadata tulevikku, kuid teisalt pole tal moraalset õigust kedagi kõrvale jätta, kui vanemad mehed tahavad tsüklit kaasa teha ja mängida. Sokk lisas: "Koostan koondise sportliku printsiibi alusel, kandidaatide hulka kuuluvad ka kõik välismaal mängivad mehed."

Kuhi sõnul on lähedal ühe välismaal peetava kontrollturniiri ning kahe kontrollmängu (üks kodus, teine võõrsil) "lukkulöömine". Neile lisaks soovitakse pidada veel kaks-kolm mängu.