Kaitseminister Margus Tsahkna Araabia Ühendemiraatides Eesti kaitsetööstust tutvustamas.Foto: Kaitseministeerium
Eesti uudised
21. veebruar 2017, 17:20

FOTOD | Kaitseminister Tsahkna tutvustab Abu Dhabis Eesti kaitsetööstust (11)

Kaitseminister Margus Tsahkna pidas kohtumisel Araabia Ühendemiraatide kaitseministri Mohammed Bin Ahmad Al Bawardiga läbirääkimisi küberkaitse koostöö võimaluste laiendamiseks. Vastavalt eile sõlmitud lepingule hakkab Eesti ettevõte Milrem müüma Araabia Ühendemiraatidele mehitamata roomiksõidukeid.

Kaitseminister Tsahkna sõnul on kaitsetööstuse valdkonnas Eesti eeliseks innovaatilised lahendused ja suuremat tähelepanu on juba püüdnud küber-, piirikaitse ning mehitamata süsteemide arendused, edastas kaitseministeerium.

Minister Tsahkna kohtus eile koos Eesti ettevõttega Milrem Araabia Ühendemiraatide suurima kaitsetööstusettevõttega IGG Aselsan Systems. Kohtumise raames sõlmisid IGG ja Milrem lepingu, et hakata Araabia Ühendemiraatidele müüma mehitamata roomiksõidukeid. Samuti toimus kohtumine Singapuri ettevõttega ST Kinetics, millega Milrem peab läbirääkimisi ühise arendus- ja tootmisettevõtte rajamiseks Eestis.

Eesti Kaitsetööstuse juht Ingvar Pärnamäe sõnas, et Eesti kaitsetööstuse jaoks on ST Kineticsi tulek Eestisse oluline tähis sektori arengus. "ST Kineticsi valmisolek ja soov tulla Eestisse on oluline nii Milremi jaoks, kes saab oma tootearenduses liikuda veelgi tugevamalt edasi, kuid väga oluline ka kogu Eesti kaitsetööstusele, sest see näitab, et meie ettevõtted on jõudnud enda arengus ja tulemustes järgmisele arengutasemele, mida maailmas hinnatakse," hindas Pärnamäe olulise koostöö algust.

Läbirääkimised toimusid ka kohaliku piirivalve esindajatega, mis on AÜE ja Omani piiril testinud Eesti ettevõtte Defendec loodud piirikaitsesüsteemi Smartdec. Sama piirikaitsesüsteem on kasutusel ka Eesti ja kogu Baltikumi maismaapiiride monitoorimisel.

Muu hulgas kohtus kaitseminister IDEXi messi raames ka liikursuurtükkide K-9 Kõu tootja Hanwha Techwin’ga ning ülemaailmselt tuntud kaitsetööstusettevõtetega nagu Raytheon, L3 Technologies, Kongsberg ja Rockwell Collins ja Saudi Araabia ühe suurima ettevõte Advanced Electronics Company esindajatega.