Kristjan Ilves teeb MMi avastardi juba reedel.Foto: Aldo Luud
Talisport
21. veebruar 2017, 19:04

VIDEO | Kristjan Ilves MMi hüppemäest: esmamulje on hea, võin rahule jääda

Kahevõistleja Kristjan Ilves tutvus täna Lahtis K100 hüppemäega, kus ta juba reede hommikul hooaja tähtsaimat võistlust alustab. MMi eel on Ilvese tunne hea ja meel rahulik: tänased proovihüpped tulid hästi välja.

"Tegime täna kolm hüpet ja esmamulje on hea: võin rahule jääda," ütles 20-aastane Ilves. Lahti mägi on tema sõnul üsna ainulaadne ja maailmast teisi sarnaseid ei leiagi, kuid noorele sportlasele võib see sobida. "Täiesti omamoodi hüppemägi, kus pärast äratõuget maapinnast väga kõrgele kerkib. Üldiselt liugleme üsna maa lähedalt, kuid siin mitte."

 

First flights done @lahti2017 😎 #lahti2017 #worldchampionship #perfectconditions

A post shared by Kristjan Ilves (@teamilves) on

Ilvese sõnul on just hüppe esimene faas väga oluline. "Kuna hüppe lõpp muutub aeglasemaks, siis on väga oluline, millise kõrguse ja kiiruse suhte alguses saavutad."

Kahevõistlejatel on lubatud homme ja ülehomme veel kokku kuus proovihüpet teha, kuid Ilves esialgse plaani põhjal kõiki võimalusi ei kasuta.

"Homme teen kaks või kolm hüpet ja kui kõik välja tuleb, siis neljapäeval ei tahakski mäele minna. Prooviksin puhata ja pea tühjana hoida." Hüppetreeningute vahele pikitakse ka metsavahel suusatamist: "Ka täna õhtul käisin suusatamas. Homme teen ilmselt väikese jõusaali ja ka neljapäeval on suusatrenn plaanis."

MMi avastardi teeb Ilves reede hommikul kell 10.30 hüppemäel. 10 km murdmaadistantsile minnakse kell 13.30.